Μπίνης για πρόστιμα του lockdown: Θα εισπράττονται, δεν είναι για τις εντυπώσεις

Τη διαβεβαίωσή του για είσπραξη των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους παραβιάσουν τα μέτρα προστασίας της κυβέρνησης εν μέσω του lockdown, παρείχε ο Άγγελος Μπίνης.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, εμφανίστηκε βέβαιος πως τα πρόστιμα στους παραβάτες των μέτρων για το lockdown θα εισπραχθούν κανονικά.

«Τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται άμεσα στις εφορίες και θα εισπράττονται, δεν θα υπάρχουν πρόστιμα για τη δημιουργία εντυπώσεων» επεσήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3. 

Μάλιστα, προανήγγειλε και εφόδους σε σπίτια, και αλλά σημεία, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πάρτι ή αναρτήσεις – προσκλήσεις στα social media.

Το απόγευμα της Πέμπτης, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ. Υγείας για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς εξειδίκευσε τα πρόστιμα που θα ισχύουν για την περίοδο του lockdown.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας ή άσκοπες μετακινήσεις, φτάνει πλέον τα 300 ευρώ.

Για ψευδείς βεβαιώσεις από εργοδότες ή πλαστά στοιχεία, το πρόστιμο ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Ακόμη, οι επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα που θα λειτουργούν κατά παράβαση της υποχρεωτικής αναστολής θα καταβάλουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Τέλος, για τα φυσικά πρόσωπα με την ευθύνη λειτουργίας του καταστήματος θα επιβαρύνονται με επιπλέον πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: