Τριήμερη διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος“BeePathNet”

Τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις του δικτύου “BeePathNet” με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT για τη μεταφορά καλών πρακτικών στην αστική μελισσοκομία “φιλοξενεί” διαδικτυακά ο Δήμος μας λόγω των συνθηκών.

Στην έναρξη των εργασιών της τριήμερης διαδικτυακής συνάντησης (17-19 Νοεμβρίου) ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, χαιρέτισε τους συνεργάτες του BeePathNet και επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης και υλοποίησης σχεδίων δράσης στον Δήμο Νέας Προποντίδας προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

“Το BeePath αποτελεί ένα σχέδιο δράσης, που μπορεί να ενισχύσει την τοπική μας οικονομία στοχεύοντας στην προώθηση τοπικών προϊόντων μέλισσας αλλά και μέσα από τη δημιουργία του “Μονοπατιού της Μέλισσας” στον δήμο μας, δημιουργούμε μια πρόταση εναλλακτικής μορφής τουρισμού και ταυτόχρονα ενός ισχυρού εκπαιδευτικού εργαλείου σχετικά με την ενημέρωση του κόσμου για τη βιοποικιλότητα, τη βιωσιμότητα και τη διατροφική επάρκεια που μας εξασφαλίζουν οι επικονιαστές στις πόλεις. Επιπλέον, βρίσκεται στην κατεύθυνση της προώθησης ενός γεωργικού μοντέλου σε ισορροπία και συνύπαρξη με τους επικονιαστές” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας, στην τριήμερη αυτή διαδικτυακή συνάντηση των εταίρων “φιλικών προς τις μέλισσες” πόλεων, παρουσιάζει τον τρόπο που μεταφέρει στον τόπο μας τη βραβευμένη Καλή Πρακτική της Λιουμπλιάνα. Επίσης, παρουσιάζει το δικό του Σχέδιο Δράσης που εστιάζει κυρίως στη διασύνδεση της μελισσοκομίας με τον τουρισμό και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων στην περιοχή μας για την ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Σήμερα, 18/11/2020, στη διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει συζήτηση με εκπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού για τον μελισσοτουρισμό, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού.

Χαιρετισμός μου κατά την έναρξη της Τριήμερης διαδικτυακής συνάντησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος“BeePathNet” με στόχο τη μεταφορά καλών πρακτικών στην αστική μελισσοκομία .
Επισήμανα μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της προώθησης και υλοποίησης σχεδίων δράσης στον Δήμο Νέας Προποντίδας προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, καθώς και τη στροφή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο μελισσοτουρισμός.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: