Όλα δείχνουν κλείσιμο δημοτικών σχολείων από τη Δευτέρα

Τα 3.316 κρούσματα, οι 50 θάνατοι και η συνεχής άνοδος στους διασωληνωμένους δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση. Θέμα ημερών πια, το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων.

Η χώρα είναι σε οριακή κατάσταση, οι κλινικές ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά, τα κρούσματα αυξάνονται παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με την κυβέρνηση ωστόσο να έχει κι άλλα «όπλα» στην φαρέτρα της για να μην… γίνουμε Ιταλία. Και καλό θα είναι τα πάρει άμεσα, καθώς η υγεία είναι πάνω από όλα!

Πριν αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερο την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, το μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση και ίσως ανακοινωθεί ακόμα και αύριο, Παρασκευή είναι το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων. Μέτρο που θα ισχύει από τη Δευτέρα (16/11).

Άλλωστε σήμερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «λουκέτο» σε νηπιαγωγεία και δημοτικά λέγοντας πως, «εάν στις επόμενες μέρες δεν δούμε βελτίωση κυρίως στη Θεσσαλονίκη τότε θα ζητήσουμε να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία». Σημείωσε όμως πως δεν θέλει να προτρέξει.

Το πρωί η Υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι αν και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα εισήγηση για κλείσιμο των δημοτικών σχολείων ωστόσο καθώς τα κρούσματα και οι δια σωληνωμένοι  ανεβαίνουν δεν αποκλείεται να υπάρξει εισήγηση και άμεση εφαρμογή της απόφασης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: