ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΑΞΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υποδομών & Μεταφορών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου των ταξί στη Χαλκιδική.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει, ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των ταξί, η οποία προκάλεσε τεράστια μείωση του τζίρου τους, ενώ η επιβολή του νέου περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών επηρεάζει σημαντικά την επαγγελματική τους επιβίωση .


Ο κ.Πάνας αναφέρει : « Ο κλάδος των επαγγελματιών ταξί αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και στη Χαλκιδική από το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας και εξακολουθεί να πλήττεται σημαντικά. Για του λόγους αυτούς με την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την στήριξη του κλάδου των επαγγελματιών ταξί και να ενισχυθούν με ευρωπαϊκά προγράμματα στήριξης για την εξυπηρέτηση ειδικών κατηγοριών πολιτών .»

Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ έχει ως εξής :

03/12/20202

  ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς :        1)Οικονομικών κ.  Σταϊκούρα Χρήστο

                                                           2) Υποδομών & Μεταφορών κ.Καραμανλή                                                

                                                               Κώστα

                                                           3) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 

                                                             κ.Βρούτση Ιωάννη

«ΘΕΜΑ : Επιβάλλεται η λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των επαγγελματιών ΤΑΞΙ  στη  Χαλκιδική ».

Κύριοι Υπουργοί


Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στον κλάδο των επαγγελματιών ταξί, με τεράστια μείωση του τζίρου τούς τους μήνες της πανδημίας, ενώ η επιβολή του νέου περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών ενέχει ορατούς κινδύνους για την επαγγελματική τους επιβίωση.

Παράλληλα δεν κατέστη δυνατόν, να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής σε ποσοστό που υπερβαίνει το 90%, λόγω των προβλεπόμενων προϋποθέσεων και δεδομένου ότι τα ταξί δεν είχαν απασχόληση από την αρχή της πανδημίας και στη συνέχεια, με βασικό χαρακτηριστικό τον χωρίς διακυμάνσεις, μόνιμα και σταθερά μειωμένο τζίρο τους.

Κατόπιν αυτών :

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί :

  1. Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για τη στήριξη του πληττόμενου κλάδου των επαγγελματιών ταξί ;
  2. Εξετάζετε τη λήψη μέτρου της επιδότησης μέσω voucher για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ευπαθείς συμπολίτες, πολυτέκνους, και εργαζομένους με εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να μετακινούνται με ταξί;

                                                                                              Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                            Πάνας Απόστολος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: