ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αδήριτη είναι η ανάγκη λήψη μέτρων για τη στήριξη του Περιφερειακού και τοπικού τύπου, γεγονός που υπογραμμίζεται από πλήθος οργανώσεων , ενώσεων συντακτών, πανεπιστημιακών αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ενα μήνα πριν την λήξη της προθεσμίας υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο» (κάτι που θα δώσει οριστικά την χαριστική βολή στον έντυπο Τύπο) και με τους υπεύθυνους της κεντρικής εξουσίας να μην έχουν προχωρήσει στον παραμικρό σχεδιασμό, το Κίνημα Αλλαγής πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία – προσθήκη στο σχέδιο νόμου «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» με θέμα: «Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο».

H εισηγητική εκθεση :
Στο σχέδιο νόμου «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων»

Θέμα: «Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο».

Εισηγητική έκθεση

Άρθρο …
Παράταση υποχρέωσης δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων, προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο

Με την παρούσα τροπολογία παρατείνεται για δύο χρόνια η αναστολή της κατάργηση των διατάξεων περί δημοσίευσης δημοσίων διακηρύξεων προκηρύξεων και των περιλήψεων τους στον περιφερειακό και τοπικό τύπο, που θεσμοθετήθηκε με την παρ. 12 του άρθρου 379 η οποία λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Τροπολογία – Προσθήκη

Στο σχέδιο νόμου «Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο …
Δημοσίευση δημοσίων διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο

Η παράγραφος 12 του άρθρου 379 του ν.4412/2016 τροποποιείται και διαμορφώνεται ως εξής:
«12. Η ισχύς της περίπτωση περίπτωσης 35 και 68, καθώς και του τρίτου εδαφίου των περιπτώσεων 31, 40, 59 και 82 της παραγράφου 1 του άρθρου 377 αρχίζει την 1η Ιανουάριου 2023».

Oι Προτείνοντες Βουλευτές

ΦΩΦΗ (ΦΩΤΕΙΝΗ) ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ
ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ_Παράταση-υποχρέωσης-δημοσίευσης-δημοσίων-διακηρύξεω…ν́ξεων-και-των-περιλήψεων-τους-στον-περιφερειακο-κ-τοπικο-τυπο

Απάντηση