Χαλκιδική: Κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής. Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας αλλά αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν, μετακινώντας δεκάδες νοσηλευτές, επισκέπτες, μαίες για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για τον κορονοϊό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, σε δήλωσή του, επ’αφορμής καταγγελιών των εργαζομένων του νοσοκομείου Πολυγύρου, το οποίο βρίσκεται «στο κόκκινο», όπως λέει.

Οι τελευταίοι, «νοσηλεύουν 55 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ, στις 6 κλίνες που διαθέτει το νοσοκομείο, και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ, στις 5 κλίνες που διαθέτει χωρίς ασφάλεια», αναφέρει.

«Επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπαίδευτο προσωπικό», συνεχίζει, εξηγώντας πως η διοίκηση πήρε προσωπικό από άλλα τμήματα και του ανέθεσε τη λειτουργία της ΜΑΦ, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτή «οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους», χωρίς, όμως, να προηγηθεί σχετική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας: «Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορονοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια», ενώ «δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά και μάσκες υψηλής προστασίας ffp3».

Ακόμη, «το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά δεν έχει αντιδραστήρια». Ειδικότερα, «έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα», με «τα υπόλοιπα να στέλνονται Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, κατά τη διαδικασία αυτή «αργούν έως δύο ημέρες» και «η διαλογή των υπόπτων κρουσμάτων», σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, «γίνεται με rapid τεστ σε πολλές περιπτώσεις ασθενών», γεγονός που χαρακτηρίζει «επικίνδυνο».

Τέλος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία γνωστοποιεί πως «από 13 Νοεμβρίου έως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορονοϊού. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο αποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό», κατέληξε.

ieidiseis.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: