Χρηματοδότησης για αστικές αναπλάσεις, προϋπολογισμού 18.500.000 εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Με τον καλύτερο τρόπο κλείνει για τον Δήμο μας το 2020! Υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης για αστικές αναπλάσεις, προϋπολογισμού 18.500.000 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»!

Μία εντυπωσιακή πρόταση βασισμένη σε μία ώριμη μελέτη, που περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων, και έχει προϋπολογισμό 18.500.000 εκατομμύρια ευρώ κατέθεσε σήμερα ο Δήμος μας μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην πρόσκληση της “Αστικής Αναζωογόνησης” του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Η ιδιαιτερότητα αυτής της πρόσκλησης είναι ότι αυτόνομα αίτημα χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλουν μόνο οι πρωτεύουσες νομών, ενώ για όλους τους υπόλοιπους δήμους η υποβολή πρέπει να γίνει μέσω της οικείας Περιφέρειας.«Η πρότασή μας έτυχε της αμέριστης στήριξης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα , του Αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, καθώς για ακόμη μία φορά απέδειξαν έμπρακτα ότι διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικά και «ευήκοα ώτα». Θα ήταν παράλειψη ακόμη να μην ευχαριστήσω όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που μετέχουν στην οικονομική επιτροπή για την ομόφωνη απόφασή τους.

Πρόκειται για μία πρόταση που τη δούλεψε σωστά και οργανωμένα η τεχνική μας υπηρεσία, την οποία και οφείλω να συγχαρώ, ώστε να είμαστε τώρα καθόλα έτοιμοι να διεκδικήσουμε ένα σπουδαίο έργο, το οποίο αφορά στην ανάπλαση μιας ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, της ανάπλασης του κεντρικού άξονα της οδού Ν. Τρίγλιας – Ελαιοχωρίων – Πετραλώνων, που συμπεριλαμβάνει και τον κεντρικό άξονα του οικισμού Ν. Γωνιάς, καθώς και περιοχή των Σημάντρων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

• Συνοπτικά και πλέον κωδικοποιημένα, οι επιμέρους τμηματικές παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται είναι:

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης, της περιμετρικής οδού βόρεια και ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου και του κλειστού γυμναστηρίου από τους φωτεινούς σηματοδότες μέχρι την οδό Τζαβούρα, της περιοχής που οριοθετείται από την οδό Θεσσαλονίκης, Κασσάνδρας, Μ. Αλεξάνδρου και Χρυσοστόμου Σμύρνης του οικισμού των Νέων Μουδανιών.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού από το ύψος του μουσείου αλιευτικών σκαφών του οικισμού των Ν. Μουδανιών έως το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA και της παραλιακής οδού από το τεχνικό της προέκτασης της οδού Αγ. Γεωργίου για μήκος 400m περίπου προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA.

• Η διαμόρφωση και επίστρωση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, παραλιακά στη θέση του ναού του Αγίου Γεωργίου του οικισμού των Ν. Μουδανιών.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της παραλιακής οδού του οικισμού των Ν. Μουδανιών και η ανάπλαση της περιοχής από το ξενοδοχειακό συγκρότημα OCEANIA έως την πεζογέφυρα της παραλίας Διονυσίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην ανάντη περιοχή.

• Η ανάπλαση της παραλιακής οδού του οικισμού των Νέων Φλογητών, από τους φωτεινούς σηματοδότες έως και τα όρια του οικισμού των Νέων Πλαγίων, με ευρύτερες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο μέχρι το ύψος του γηπέδου ποδοσφαίρου.

• Η κατασκευή συντριβανίου στην παραλία Ν. Πλαγίων.

• Η κατασκευή συντριβανίου και η διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην Ν. Καλλικράτεια.

• Ο ηλεκτροφωτισμός παραθαλάσσιων περιοχών της Ν. Ποτίδαιας και η ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία του οικισμού, όπου και θα κατασκευαστεί συντριβάνι.

• Η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της κεντρικής οδού του οικισμού της Νέας Γωνίας σε μήκος 1.400m περίπου, με αφετηρία τη νότια είσοδο του οικισμού και πέρας την ανατολική έξοδο.

• Η ανάπλαση των οδών της περιοχής του κεντρικού ναού των Σημάντρων, καθώς η οδός που συνδέει την περιοχή αυτή με την πλατεία.

• Η δημιουργία πεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα της οδού, στο τμήμα που διέρχεται εντός των οικισμών της Τρίγλιας, των Ελαιοχωρίων και των Πετραλώνων.

• Η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια, κλπ) στις ανωτέρω περιοχές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: