Συγκέντρωση τροφίμων στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Συγκέντρωση τροφίμων για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται τη στήριξη όλων μας, σήμερα Πέμπτη 16/12/2020 και ώρες 10:00 – 11:00 & 17:30 – 18:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου!!

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων εγγίζει. Χριστός γεννάται και κομίζει μήνυμα ελπίδας και χαράς σε όλους μας. Γιατί στη ζωή μας τα πάντα μπορούν να εκπέσουν από τη μια στιγμή στην άλλη, όλα τρεπτά και μεταβλητά, μα το μόνο στέρεο είναι η ελπίδα στον Λυτρωτή ψυχών και σωμάτων, στον Ιησού Χριστό.

Στη γενικότερη θλίψη και αναστάτωση των ημερών ο Χριστός μας με την έλευσή του κομίζει μήνυμα ελπίδας και αγάπης, συμπόνοιας και φιλανθρωπίας. Από αγάπη για το πλάσμα του καταδέχθηκε να σαρκωθεί, να λάβει την ανθρώπινη φύση για να την εξυψώσει στο αρχαίον κάλλος!

Ο σπλαχνικός μας Κύριος θυσιάστηκε για όλους μας. Και εμείς οφείλουμε να τον μιμηθούμε και να θυσιαστούμε για τον αδελφό μας, στο πρόσωπο του οποίου σημαίνεται ο ίδιος ο Χριστός.Μπορεί οι Εκκλησίες μας να παραμένουν κλειστές όλο αυτό το διάστημα και να ζούμε τη θλίψη του ανεόρταστου και απαράκλητου βίου. Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμποδίσει το φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας μας.

Οι αδελφοί μας έχουν ανάγκη στηρίξεως και αγάπης, περισσότερο μάλιστα από ποτέ, λόγω και των γεγονότων των τελευταίων μηνών. Και αν για όλους μας η πραγματικότητα τον τελευταίο καιρό είναι άσχημη και δύσκολη, για κάποιους αδελφούς μας είναι βασανιστική και αφόρητη καθώς υπομένουν τη θλίψη της στερήσεως και των αναγκαίων ακόμη αγαθών.

Δεν υπάρχει κάτι ομορφότερο απο το μοίρασμα. Το μοίρασμα της αγάπης και των αγαθών μας. «Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν» (Παρ. ιθ´ 17). Δηλαδή, αυτός που ελεεί τον πτωχό αδελφό του, στην ουσία δανείζει στον Θεό. Ό,τι προσφέρει στον πτωχό, ο Θεός θεωρεί ότι το προσφέρει σ᾽ Εκείνον. Έτσι ακόμη και η πιο μικρή καλή μας πράξη λαμβάνει άπειρη αξία, αφού τελικά απευθύνεται στον άπειρο Θεό. Κι η αμοιβή που την ακολουθεί είναι ό,τι ανώτερο μπορεί να ποθήσει ο άνθρωπος: η Βασιλεία των ουρανών!

Καλούμε λοιπόν, όσους μπορούνε, να προσφέρουνε στο Ενοριακό φιλόπτωχο της Ενορίας μας, προκειμένου να ετοιμάσουμε τα δέματα αγάπης προς τους ενδεείς αδελφούς μας.

Η συλλογή τροφίμων θα γίνει αυτή την εβδομάδα, ημέρες Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 10:00 πμ-11:00 πμ το πρωί και 17:30-18:30 μμ το απόγευμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Εφημέριο.Παρακαλούμε θερμά για την συμμετοχή και βοήθεια όλων! Με ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα και υγεία αδιάπτωτη.π. Ιωάννης

Απάντηση