Ανοίγουν αύριο βρεφικοί-παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία στο Δήμο Νέας Προποντίδας

Έτοιμα είναι τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Νέας Προποντίδας αλλά και οι δημοτικοί βρεφικοί-παιδικοί σταθμοί, για να υποδεχτούν αύριο τους μικρούς μαθητές. Η σχετική εγκύκλιος λειτουργίας και αναλυτικές οδηγίες έχουν σταλεί στους Διευθυντές των σχολείων και μέσω αυτών έλαβαν γνώση όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Ο Δήμος από τη μεριά του φρόντισε τα σχολεία να είναι καθαρά. Οι σχολικές καθαρίστριες επέστρεψαν στη θέση τους, ώστε να γίνει η σχετική προετοιμασία. Στα σχολεία έχουν δοθεί αντισηπτικά, μέσα ατομικής προστασίας, καθαριστικά κτλ. Με απόφαση δε της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αγοράστηκαν και δόθηκαν 39 τάμπλετ στα Νηπιαγωγεία και 47 στα Δημοτικά σχολεία για τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, δεδομένου ότι για κάποια παιδιά η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί.

Επιπλέον, σήμερα και μετά από συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκαν γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούσαν και στις σχολικές καθαρίστριες.

Τέλος, έγινε διανομή σε όλα τα σχολεία των υφασμάτινων μασκών, που εστάλησαν από το Υπουργείο για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. «Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε για το καλύτερο. Είμαστε στη διάθεση όλων των διευθυντών, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών των σχολείων μας.

Τους ευχόμαστε καλή αρχή. Κατανοούμε τις δυσκολίες, παραμένουμε δίπλα τους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: