Ενημέρωση των δημοτών Κασσάνδρας από την Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου

1. ΜΠΑΖΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, η Υπηρεσία Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου διευκρινίζει ότι : Προϊόντα και υλικά προερχόμενα από εκσκαφές, κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις και γενικά οικοδομικές εργασίες (μπάζα), που επιρρίπτονται ανεξέλεγκτα σε ακάλυπτους χώρους όπως οικόπεδα, χειμάρρους, ρέματα, πάρκα, άλση, δρόμους, δάση εντός ή εκτός σχεδίου, μετατρέπονται σε σοβαρές εστίες ρύπανσης, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Τέτοιου είδους ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία επισύρουν σοβαρές κυρώσεις. Ο Δήμος Κασσάνδρας δεν προβαίνει σε αποκομιδή μπαζών βάσει του άρθρου 10-1 του Κανονισμού Καθαριότητας (Απόφαση ΔΣ 121/19-04-2011).

Η μεταφορά και η διάθεση των μπαζών πραγματοποιείται από τους ιδιώτες με δική τους ευθύνη σε κατάλληλα εγκεκριμένη μονάδα ανακύκλωσης τέτοιων υλικών. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες που διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια και ασχολούνται με τη συλλογή, μεταφορά και διάθεση αδρανών υλικών μέσω ειδικών σκαφών στο Δήμο Κασσάνδρας είναι οι ακόλουθοι :

1. Τσιάλας Σπυρίδων, Κασσάνδρεια, τηλ 2374024447

2. Γρηγορίου Ξενοφών, Άθυτος, τηλ 2374091530

3. Λάμπρου ΕΠΕ, Πολύχρονο-Κασσάνδρεια, τηλ 2374020676

4. Ζορμπάς Μιχάλης, Χανιώτη, τηλ 6973042860

5. Μπολίκας Αριστείδης, Πευκοχώρι, τηλ 2374061730

6. FAENZA-Σπάργιας Α. & ΣΙΑ, Χανιώτη, τηλ 2374052722

Ακόμη σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις μονάδες ανακύκλωσης αδρανών υλικών (ΑΕΚΚ) της περιοχής μας :

1. 1ο χιλιόμετρο Κασσάνδρειας-Αθύτου, τηλ 6987037165

2. 3ο χιλιόμετρο Περιμετρικής Οδού Κασσανδρείας-Σίβηρης, τηλ 2374025010Και οι δύο μονάδες αναλαμβάνουν την συλλογή αδρανών (μέχρι 500 κιλά η μεταφορά μπορεί να γίνει με δικά σας μέσα) ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα σας δοθεί Βεβαίωση Παράδοσης των μπαζών από τη μονάδα.

2. ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Τοποθετούμε τα σύμμεικτα αστικά απορρίμματα σε καλά κλεισμένες πλαστικές σακούλες, τις οποίες εναποθέτουμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων. Στη συνέχεια οφείλουμε να κλείνουμε και πάλι τους κάδους μετά την απόρριψη.

Τα απορρίμματα των επιχειρήσεων στον τομέα εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφέ, fast food κλπ) τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός ερμητικά κλειστών σάκων και απορρίπτονται εντός των κάδων. Ιδιώτες ή επιχειρήσεις που διατηρούν δικά τους μέσα αποθήκευσης απορριμμάτων οφείλουν να τα διατηρούν καθαρά και σε κατάσταση που να αποτρέπει τη διαρροή στραγγισμάτων ή διασπορά αποβλήτων.

Απαγορεύεται κάθε επικόλληση αυτοκόλλητων, διαφημιστικών αφισών και η αναγραφή συνθημάτων σε κάδους απορριμμάτων.Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων καθώς και η παρεμπόδιση της συλλογής λόγω στάθμευσης των οχημάτων έμπροσθεν των κάδων.

3. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ανακυκλώνουμε χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, χαρτοκιβώτια κ.α.), αλουμίνιο (κουτιά αναψυκτικών και μπύρας, γάλα εβαπορέ κα), γυαλί (μπουκάλια κ.α.) και πλαστικές συσκευασίες (μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, είδη τροφίμων π.χ. γιαούρτι, είδη καθαρισμού π.χ. σαμπουάν κ.α.).

Τα παραπάνω δεν αναμιγνύονται με κοινά απορρίμματα ενώ πετώνται χύμα στους κάδους αδειάζοντας είτε την σακούλα είτε την τσάντα ανακύκλωσης. Προς ενημέρωση σας τσάντες ανακύκλωσης μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα δημοτικά καταστήματα. Εντός των ειδικών δοχείων ανακύκλωσης ρούχων εναποθέτουμε μέσα σε σακούλες μεταχειρισμένα ρούχα και παπούτσια, κρεμάστρες, κουβέρτες και πετσέτες.

4. ΟΓΚΩΔΗ & ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Δεν εναποθέτουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα κλπ) και προϊόντα κηπευτικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα κλπ) οπουδήποτε, αλλά τα τοποθετούμε έμπροσθεν της οικίας μας, έπειτα από επικοινωνία με τους επόπτες καθαριότητας της εταιρείας ENACT. Ο Δήμος δεν υποχρεούται στην αποκομιδή οποιονδήποτε στερεών αποβλήτων βάση του άρθρου 5-3 του Κανονισμού Καθαριότητας (Απόφαση ΔΣ 121/19-04-2011), όταν αυτά παράγονται σε ποσότητες τέτοιες, ώστε να μην είναι σε θέση με τις υπάρχουσες δυνατότητες του να ανταποκριθεί στις εργασίες αποκομιδής ή διάθεσης τους (μεγάλους οικισμούς, ξενοδοχειακές μονάδες, camping, κατασκηνώσεις κλπ).

5. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να περιφράσουν και να διατηρούν καθαρά τα οικόπεδα τους (ακόμη και όταν τρίτοι παρανόμως εναποθέτουν εντός αυτών απορρίμματα), μεριμνώντας για τον καθαρισμό και την αποψίλωση τους, όπως και για τους κοινόχρηστους χώρους (παλιές οικίες, πρασιές, πάρκινγκ κλπ). Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση ο Δήμος εφαρμόζει αναλογικά με τις διαδικασίες την επιβολή προστίμων, τα οποία αναφέρονται εκτενώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Κασσάνδρας www.kassandra.gr.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

• Τμήμα Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Κασσάνδρας 2374351311 και Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης 2374350210

• Εταιρεία ENACT για τη συλλογή αστικών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ογκωδών και πρασίνων υπολειμμάτων 2374024254

• Για τα χωριά της Δ.Ε. Κασσάνδρας τηλέφωνο επόπτη 6970088815

• Για τα χωριά της Δ.Ε. Παλλήνης τηλέφωνο επόπτη 6970088816

• Με τους κατά τόπους Προέδρους των Κοινοτήτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: