«Το εμβόλιο θα γίνει υποχρεωτικό, αν δεν ελέγξουμε τον ιό»

Νίκος Καπραβέλος: Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», μίλησε για πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ο ίδιος επεσήμανε στις δηλώσεις του πως η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασταμάτητη. Από εκεί και πέρα, όλες οι μονάδες είναι πλήρεις. Έτσι, δεν μπορούν να ανοίξουν άλλες ειδικότητες και να εξεταστούν ασθενείς.

Ό,τι συνέβη τον Νοέμβριο, εξακολουθεί να συμβαίνει και τον Δεκέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κύριος Καπραβέλος χαρακτήρισε «καταστροφικό» και «ολέθριο» ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού (σ.σ. του COVID-19). Επιπλέον, τόνισε πως «δεν αντέχουμε να ξανακυλήσουμε στην πανδημία». Ο διευθυντής εξήγησε, παράλληλα, πως όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία και η αγορά, «το θέμα είναι όμως ότι αυτό έχει άμεση σχέση με το τρίτο κύμα».

Ο κύριος Καπραβέλος έκανε λόγο για «show» κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών. Σημείωσε πως πρόκειται για μια σημαντική ιατρική πράξη ευθύνης και συνυπευθυνότητας με τους πολίτες. Χαρακτηρίζοντας τον εμβολιασμό ως την πλέον «συγκλονιστική ιατρική πράξη», δήλωσε πως ο πολίτης πρέπει να πειστεί για να ενισχύσει το αμυντικό του σύστημα.

Τόνισε, μάλιστα πως ο ιός είναι καταστροφικός και μεταδοτικός, αλλά και πως «αν δεν τον ελέγξουμε πολύ φοβάμαι ότι σε ορισμένες κατηγορίες το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό, και όχι προαιρετικό».

Ο διευθυντής εξήγησε πως αναφέρεται στις κατηγορίες των επαγγελματιών, που έχουν συχνή επαφή με ανθρώπους, καθώς δεν γίνεται ένας πολίτης να επισκεφθεί ένα δικηγόρο και να νοσήσει και να πεθάνει. «Δεν πρόκειται μόνο για ατομικό δίκαωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας πως «για παράδειγμα στο Δημόσιο δεν μπορεί να εργαστεί κάποιος που έχει μεταδοτικό νόσημα».

Για την ώρα ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός και δεν συζητείται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά πολλά θα αλλάξουν γιατί η πανδημία δεν θα ελεγχθεί τόσο εύκολα, σημειώσε τέλος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: