Μήνυμα της Δημάρχου Κασσάνδρας κας. Αναστασίας Χαλκιά

Αγαπητοί́ συνδημότες,

Ο καθημερινός μου αγώνας για την Κασσάνδρα ξεκινά από το να ακούω προσεκτικά τη φωνή σας, τις ανάγκες σας και τις προτάσειςσας.

Και εργάζομαι καθημερινά για να επιλύσω βασικά προβλήματα, μικρά και μεγάλα για να εξασφαλίσουμε όλοι τις προοπτικές που μας αξίζουν αλλά και την καθημερινή μας αξιοπρεπή διαβίωση.

Στο πλαίσιο αυτό και την ώρα που τα μηνύματα ανησυχίας σας φθάνουν σε εμένα και αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών που αναγκάζονται να βγαίνουν από τα σπίτια τους για φοιτήσουν στο σχολείο έχω προχωρήσει σε συντονισμένες παρεμβάσεις και ενέργειες με Έγγραφα της Δημοτικής μας αρχής προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αίτημα την προσωρινή́ αναστολή́ λειτουργιάς των σχολείων και διδασκαλίας με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Και όλα αυτά επειδή, στη δεδομένη ανησυχία σας δε θέλω ούτε μπορώ να αδιαφορήσω και να μην κάνω όσα περισσότερα μπορώ.

Βάσει της σχετικής κείμενης Νομοθεσίας, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων λόγω της πανδημίας του covid-19, δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, καθώς η δικαιοδοσία αυτή βάσει του Νόμου ανήκει σε φορείς όπως η Διεύθυνση Υγείας της ΠΚΜ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ο ΕΟΔΔΥ.

Ωστόσο λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση που έχει προκύψει και κατανοώντας την ανησυχία σας, προχώρησα στις ενέργειες που σας περιέγραψα παραπάνω.

Είμαι δίπλα σας και η φωνή σας γίνεται και δική μου φωνή.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας

Αναστασία Χαλκιά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: