«ΟΜΙΛΙΑ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ»

Με την ιδιότητα του ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής  Πάνας Απόστολος τοποθετήθηκε διαδικτυακά στην εορταστική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση, που μεταδόθηκε ζωντανά από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, προέδρευε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ παρόντες βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς (με ζωντανή διαδικτυακή παρέμβαση) και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στην τοποθέτησή του ο κος Πάνας λαμβάνοντας υπόψιν του τον απολογισμό των τεσσάρων δεκαετιών, κατά τις οποίες η Ελλάδα ως κράτος μέλος της Ένωσης άλλαξε ριζικά, καθορίζοντας τη ζωή και τις προοπτικές μας ως εθνική οντότητα τόνισε πως η ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να συσχετιστεί σύμφωνα με τη συνολική εθνική πορεία των 200 ετών από το 1821.

Επιπλέον ο Βουλευτής υπογράμμισε: « Η Ελλάδα αισθάνεται ασφαλής μέσα στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κερδίζει στρατηγική στήριξη και ισχυροποίηση, ιδίως σε περιόδους κρίσεων. Η ισχυρότερη Ευρώπη σημαίνει και ισχυρότερη Ελλάδα, και ελπίζουμε για μια πέμπτη δεκαετία ευρωπαϊκής πορείας ακόμη πιο δυναμική».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: