Στην αξιοποίηση του «Προσκοπείου» στα Ν. Μουδανιά προχωρά η Δημοτική αρχή

Την υποβολή αιτήματος προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, για χρονικό διάστημα 20 ετών, του οικοπέδου 831 του ΟΤ 137 του οικισμού Νέων Μουδανιών και του εντός αυτού κτίσματος, το γνωστό σε όλους Προσκοπείο, με τη σύναψη σύμβασης χρησιδανείου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Μ. Καρρά. «Ακόμη, ένας στόχος μας πραγματοποιείται.

Έχουμε έρθει ήδη σε συμφωνία μαζί τους. Ο Δήμος προτίθεται να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασης, ώστε να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου και στη συνέχεια η λειτουργική χρήση του υπέρ της τοπικής κοινωνίας.

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός – εκθεσιακός χώρος, για τη φιλοξενία μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας, καθώς και άλλων περιοδικών εκθέσεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το κτίριο, εξάλλου, έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς για κάποια χρόνια λειτούργησε ως προσκοπείο και πολλοί παλαιοί δημότες το έζησαν ως ναυτικοί πρόσκοποι, ενώ αργότερα λειτούργησε στον χώρο αυτό η φιλαρμονική του Δήμου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: