Λινού: Να βγει ο κόσμος σε ανοιχτούς χώρους. Η Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα

Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση και να πάρει πίσω τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ζήτησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθηνά Λινού, εκφράζοντας σοβαρές αμφιβολίας για την αποτελεσματικότητά τους.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού σημείωσε για το lockdown ότι «έχω πολλές αμφιβολίες για τα δεδομένα και τη διαχείριση των δεδομένων που οδήγησαν στη λήψη των μέτρων», προσθέτοντας ότι «εκείνο που θα ήθελα να πω είναι το γεγονός ότι όταν παίρνουμε νέα μέτρα και μάλιστα μέτρα που αφορούν την υγεία, πρέπει να μελετάμε το κόστος και το όφελος. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το κόστος δεν έχει μελετηθεί και δεν έχουν προταθεί αντίμετρα».

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μίλησε και για το «πένθος» που βιώνει σχεδόν κάθε ελληνική οικογένεια λόγω της πανδημίας. «Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει να συζητηθούν σοβαρά είναι ότι κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται σε μία μορφή πένθους, την οποία δεν μπορεί να μοιραστεί με κανέναν. Άλλοι έχουν χάσει συγγενείς, άλλοι φίλους, πολλοί έχουν χάσει τη δουλειά τους και αρκετοί ανησυχούν για το εάν θα χάσουν τη δουλειά τους. Πολλοί πρέπει να το διαχειριστούν όλο αυτό σε μία κατάσταση μοναξιάς. Ποιος συζητάει για τις συνέπειες του στρες στην παχυσαρκία, σήμερα που είναι παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας;», διερωτήθηκε.

«Ζητάω από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα» υπογράμμισε. «Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει διασπορά στα ΜΜΜ, στα σχολεία αν ανοίξουν. Υπάρχει διασπορά απλώς δεν έχουμε δεδομένα. Κανένας δεν τολμάει να τα αγγίξει» επισήμανε. «Φοβάμαι πολύ ότι ο εγκλεισμός στο σπίτι και σε κλειστούς χώρους και η δυσκολία της αξιοποίησης των πάρκων και ελεύθερων χώρων μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά», τόνισε η κ. Λινού και κάλεσε να αξιοποιηθεί πάρα πολύ ο ελεύθερος χώρος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: