Θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, στην Θεσσαλονίκη, παρά το απαγορευτικό

Έντονες αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη για το “φρένο” στο άνοιγμα των καταστημάτων – Συγκέντρωση καταστηματαρχών

Σε κεντρικό δρόμο στη δυτική Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν έμποροι της πόλης, αντιδρώντας στο «μπλόκο» ανοίγματος της αγορά, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα τους την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 100 καταστηματάρχες της Πολίχνης αποφάσισαν να ανεβάσουν ρολά την ερχόμενη Δευτέρα, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, σε τρεις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη.

Ο ένας μετά τον άλλο οι εμπορικοί σύλλογοι της πόλης ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων καθώς όπως λένε ότι ξόδεψαν πολλά χρήματα για να εφοδιαστούν εμπόρευμα τα μέλη τους.

Η απόφαση για μη άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη ήρθε ως απόρροια της ανησυχητικής πορείας του κορωνοϊού στην πόλη, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση – θρίλερ της επιτροπής των λοιμωξιολόγων με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

«Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου. Μόλις αισθανθήκαμε μια μικρή σπίθα αισιοδοξίας με την ανακοίνωση για άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό περιορισμούς βέβαια πάντα, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά έκανε πίσω για τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει συσσωρευμένο απούλητο εμπόρευμα, από πέρυσι, που έχουμε πληρώσει συν το καινούργιο. Ποτέ θα τα πουλήσουμε όλα αυτά;» αναρωτιέται έμπορος υποδημάτων υπογραμμίζοντας πως θα ήταν ολέθριο αν χαθεί και το φετινό Πάσχα.

Σχετικά με την διάθεση να ανοίξουν τα καταστήματά τους της Δευτέρα και τη διαμαρτυρία των καταστηματαρχών τοποθετήθηκε λίγο νωρίτερα με δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Όπως τόνισε ο κ. Δεμουρτζίδης:

«Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Δευτέρα. Εκφράζουν την αγανάκτηση τους είχαν κάνει τις προετοιμασίες τους. Έναν χρόνο με κάποια διαλλείματα τα καταστήματά τους είναι κλειστά. Είμαστε σε μια κατάσταση που ξεχείλισε το ποτήρι» τόνισε ο δήμαρχος.

«Απ’ ότι μου λένε είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν την Δευτέρα με κάθε κόστος. Ζητάμε και εμείς σαν δημοτική αρχή να αναθεωρηθεί. Όπως όλοι ξέρουμε lockdown δεν υπάρχει όλος ο κόσμος είναι έξω. Αν ανοίξουν τα μαγαζιά θεωρώ ότι θα διασκορπιστεί ο κόσμος και θα είναι καλύτερα. Δεν είμαι γιατρός αλλά έτσι θεωρώ» σημείωσε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: