Με καύσωνα μπαίνει ο Ιούλιος μετά από μικρό διάλειμμα

Ο καιρός έκρυβε εκπλήξεις στο τέλος του Ιουνίου, ενώ και ο Ιούλιος θα μπει με καύσωνα. Μπορεί ο μήνας που διανύουμε να ξεκίνησε με χαμηλές θερμοκρασίες, να είχε και βροχές, όμως ο καύσωνας ήρθε και επιμένει.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, ήταν ξεκάθαρος ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ανεπέστατη πτώση της θερμοκρασίας και από την Τρίτη θα έχουμε εκ νέου 40αρια.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο MEGA ο Γιάννης Καλλιάνος, έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη.

«Αν εξαιρέσουμε τη Δευτέρα, μιλάμε για 5 μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άλλες 5 μετά. Για ένα δεκαήμερο με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, για τις περισσότερες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά.

«Το είχαμε πει εδώ και μέρες ότι θα ήταν η πιο δύσκολη μέρα και θα είναι και πιο δύσκολη νύχτα με έντονο το αίσθημα της δυσφορίας» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος, για τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

Θυμίζουμε ότι η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου ξεπέρασε τους 42C στη Μεσσηνία και στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο και την Κυριακή, στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στους 39 βαθμούς Κελσίου. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει ο υδράργυρος της Δευτέρα λόγω του Βοριά έντασης 5 μποφορ.

«Νομίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε ακόμα χειρότερες μέρες. Έρχεται δεύτερο κύμα καύσωνα… Από την ερχόμενη Τρίτη έως και Παρασκευή, φαίνεται ότι θα έχουμε έλευση ακόμη πιο θερμών αερίων μαζών, λίγο πιο «τσιμπημένα» προς τα πάνω θα είναι ο υδράργυρος, δηλαδή θα φτάσουμε 43 – 44 βαθμούς και τότε αλλά θα είναι πιο πολλές οι περιοχές που θα σημειωθούν αυτές οι θερμοκρασίες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: