ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ 6ου ΛΟΧΟΥ

Απεβίωσε την 4 Ιουλίου 2021 και κηδεύτηκε την 5 Ιουλίου 2021 στην Αρναία Χαλκιδικής, ο βετεράνος πολεμιστής Λαλιώτης Χρήστος του 6ου Λόχου της ΕΛ.ΔΥ.Κ.. Ο Ηρωϊκός Ελδυκάριος κατά τη διάρκεια του ΑΤΤΙΛΑ Ι πολέμησε στο Κιόνελι και κατά τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, στον Δυτικό Πενταδάκτυλο, όπου έλαβε σεμέρος στις μάχες Λαπήθου – Καραβά. Ηταν συμπολεμιστές και αχώριστοι φίλοι με τον Συμπατριώτη του Ντελή Γεώργιο ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και με τον Σωτήρη Μπουρούση από την καρδίτσα (απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2019), πατέρα του Διεθνή Μπασκεμπωλίστα Γιάννη Μπουρούση.
Τη δράση του Μαχητή Λαλιώτη Χρήστου όπως και όλων των Μαχητών που πολέμησαν γενναία κατά των Τούρκων εισβολέων, περιγράφει ο τραυματίας Πολεμιστής της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Αθανάσιος Χρυσάφης στο βιβλίο του “ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΤΟΥ 211 Τ.Π. & ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ 1974”. Αιωνία η μνήμη του Ηρωα Πολεμιστή!
Τιμή και δόξα στον Ηρωα Ελδυκάριο και τους συμπολεμιστές του που πολέμησαν με απαράμιλλη γενναιότητα για την προάσπιση της ελευθερίας της Κύπρου! Αιωνία αυτών η μνήμη!


Οι πληροφορίες για τον Ηρωα Πολεμιστή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Λαλιώτη Χρήστο είναι από το βιβλίο «ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΤΟΥ 211 Τ.Π. & ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ 1974» του Αθανασίου Γρ. Χρυσάφη τραυματία πολεμιστή της ΕΛ.ΔΥ.Κ..
Το ρεπορτάζ για την Πράσινη Γραμμή στο βιβλίο είναι έργο του Κώστα Μεταξά, Πολεμιστή τραυματία και σημερινού Προέδρου του Συνδέσμου Μαχητές 1ου Λόχου του 211 Τ.Π. 1974.

Τιμής Ενεκεν

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: