Κοινότητα Πετροκεράσων – Αντιπυρική περίοδος

Η αντιπυρική περίοδος για το 2021 ξεκίνησε την 1η Μαΐου και λήγει 31 Οκτωβρίου.

Είμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου και καθώς οι καιρικές συνθήκες όπως υψηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή θερμοκρασία του εδάφους και η σταδιακή αύξηση των ανέμων αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς και ευνοούν την γρήγορη εξέλιξή της. Όπως συνέβη πριν λίγες μέρες στο χωριό μας όπου και κινδύνεψαν αρκετά σπίτια στην βόρεια πλευρά του χωριού.

Ευτυχώς δεν συνέβη κάτι δυσάρεστο. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους κατοίκους του χωριού που έτρεξαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς και την γρήγορη ανταπόκριση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 7 οχήματα 1 ελικόπτερο και 1 αεροπλάνο.

Ειδικά θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη Γιαννούδη και τον Αντώνη Χοτζόλη που έσπευσαν γρήγορα και άμεσα με τα μηχανήματά τους και βοήθησαν να γίνουν αντιπυρικές ζώνες. Επίσης να ευχαριστήσω τον Θανάση Κουκλιάτου που τροφοδοτούσε τα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Κρουνούς, με 35 τόνους νερό.

Το χωριό μας λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι περικυκλωμένο από πυκνή βλάστηση η οποία είναι απόρροια της εγκατάλειψης των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους εντός και εκτός οικισμού.

Παρά τις επιτυχημένες προσπάθειες των τελευταίων ετών της Κοινότητας για καθαρισμό των οικοπέδων υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά οικόπεδα τα οποία χρήζουν άμεσου καθαρισμού από εύφλεκτα υλικά – ξερά χόρτα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γι αυτό λοιπόν σας θερμοπαρακαλώ να καθαρίσετε όλοι τα οικόπεδά σας για το καλό όλων μας και να ενημερώσετε όσους γείτονές σας γνωρίζετε να πράξουν και αυτοί το ίδιο. Η κοινότητα σε συνεργασία με την πολιτική προστασία θα κάνει ξανά καταγραφή των παραμελημένων οικοπέδων και θα επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις στους ιδιοκτήτες τους βάσει της σχετικής επιστολής (4276 Φ. 702.15/12-07-2021) που λάβαμε πρόσφατα από την Πυροσβεστική υπηρεσία η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αν θέλετε να συνεχίσουμε ως ασφαλής και υγιής κοινωνία να πράξουμε το καθήκον μας και να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Θανάσης Καλαφάτης

Πρόεδρος της Κοινότητας των Πετροκεράσων

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: