Πώς θα λειτουργήσουν οι δημόσιοι χώροι συνάθροισης από 13/9/2021-31/3/22

Στη λειτουργία δημόσιων χώρων συνάθροισης από 13/9/2021 έως 31/3/2022 αναφέρθηκε, πέρα από τα  υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας, κατά τη σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων. 

 Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θα ισχύουν τα εξής: 

   Κλειστοί χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης):  Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. 

   Κλειστοί και ανοιχτοί χώροι γηπέδων:  Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. 

   Κλειστοί χώροι θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων:  Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Οι εν λόγω επιχειρήσεις-χώροι θα μπορούν βάσει νόμου να επιλέγουν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι με εμβολιασμένους και νοσήσαντες. 

   Κλειστά γυμναστήρια:  Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Ελεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app. Θα μπορούν βάσει νόμου να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από όλα τα μέλη τους. 

   Όλοι οι υπόλοιποι κλειστοί χώροι εργασίας:  Ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας. 

   Χρήση μάσκας  : Υποχρεωτική για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση. 

Απάντηση