Στις Εκδηλώσεις- Απόδοσης Τιμής και Μνήμης στα Πετροκέρασα η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου

Σήμερα, 8 Αυγούστου 2021, 200 χρόνια μετά από το ολοκαύτωμα της ιστορικής κοινότητας των Πετροκεράσων από τους Οθωμανούς, η Κωνσταντίνα Αδάμου  κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες και τα θύματα αυτού του ιστορικού τόπου, αφού παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού. Παρέστη επίσης ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγ. Όρους & Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλιτου και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμωνος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης, ο κ. Μιχαήλ Θεμ. Καρτσιώτης (εκπαιδευτικός, επίτιμος πρόεδρος της Κοινότητας), ο κ. Καλαφάτης Αθανάσιος (πρόεδρος της Κοινότητας) κ.α.

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου προέβη στην επόμενη δήλωση: «Τιμούμε τη μνήμη των αθάνατων ηρώων που πολέμησαν ηρωικά για την ελευθερία το 1821. Οι Οθωμανοί κατέπνιξαν την επανάσταση, καίγοντας το χωριό και σφάζοντας τους κατοίκους.

Εδώ όμως γεννάται το ερώτημα γιατί δεν έχουν την ίδια αναγνώριση οι ήρωες της Μακεδονίας του 1821, όπως ο Εμμανουήλ Παπάς και ο Καπετάν Χάψας, με αυτήν που έχουν οι νοτιοελλαδίτες αγωνιστές και ήρωες.

Τους οφείλουμε τον ίδιο σεβασμό και τιμή με τους άλλους ήρωες του 1821, οι οποίοι είναι γνωστοί στο πανελλήνιο.

Όχι περισσότερη, όχι λιγότερη. Ίση.

Τιμούμε κ αναστοχαζόμαστε.

Τιμουμε κι εκφράζουμε ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας που πάλεψαν για την ελευθερία.

Έχοντας τη σκέψη μου στους σύγχρονους ήρωες που δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς και στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μου, εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μου.

Ας αναλογιστούμε όλοι τι παραλάβαμε και τι θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Οι πρόγονοι μας ελευθέρωσαν αυτόν τον τόπο.

Η δική μας ευθύνη είναι να διαφυλάξουμε αυτόν τον τόπο και να τον αναβαθμίσουμε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: