Έρχονται νέες αλλαγές στα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα στη διασκέδαση και τις ελευθερίες των εμβολιασμένων, νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για άρση των μέτρων σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο. Οι αλλαγές που έρχονται.

Πλήρης κανονικότητα για τους εμβολιασμένους στην εστίαση ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ αναμένονται και αλλαγές στα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο.

Τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο στη διασκέδαση θα επανεξεταστούν σε 15 μέρες, με ορισμένους ειδικούς ωστόσο να εκφράζουν ενστάσεις για τις αποφάσεις αυτές και να κάνουν λόγο για λάθος μήνυμα περί τέλους της πανδημίας.

Οι βασικές αλλαγές είναι ότι στο εξής οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει θα έχουν πλήρη ελευθερία στους κλειστούς χώρους της εστίασης και θα μπορούν να διασκεδάζουν όρθιοι, αλλά και το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, σε δύο εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί και νέα άρση μέτρων και σε άλλους κλάδους, όπως στα σούπερ μάρκετ και στο λιανεμπόριο που θα αφορούν ωστόσο το επιτρεπτό όριο των ατόμων που επιτρέπονται μέσα στα καταστήματα. Οι αλλαγές θα αφορούν δηλαδή την πληρότητα ανά τετραγωνικό.

Καμία αλλαγή βέβαια δεν αναμένεται αναφορικά με τις μάσκες, οι οποίες παραμένουν υποχρεωτικές.

Σημαντική αλλαγή ενδεχομένως να ανακοινωθεί και για τα θέατρα και τους κινηματογράφους, όπου θα επιτραπεί η πληρότητα στο 100%, αλλά μόνο για εμβολιασμένους και με υποχρεωτική μάσκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σημαντικός παράγοντας στις αποφάσεις υπήρξε η Αθήνα, η οποία παρουσιάζει πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα

Απάντηση