Δήμος Κασσάνδρας: Εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν στην Κασσάνδρεια την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
− Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου, φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών.
− Στις 7.30: η φιλαρμονική του Δήμου παιανίζοντας, θα περάσει από τους δρόμους της πόλης μας.
− Στις 9:45 προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών από κάθε σχολείο στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
− Στις 10:00 πέρας προσέλευσης της Δημοτικής Αρχής.
Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση διπλής μάσκας(μίας μη ιατρικής και μιας υφασμάτινης) ή μιας μάσκας τύπου Ν95, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.
− Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Μπαλούση Στυλιανή, εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Κασσάνδρας .
− Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και κατάθεση στεφανιών.
− Σ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου.
− Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
− Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.
− Τελετάρχης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ήτοι στην εκκλησία κατά τη δοξολογία, κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των Αρχών, ορίζεται ο κος Μουλαγιαννιός Λεωνίδας, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού σχολείου Κασσάνδρειας.
− Την τάξη θα τηρήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρειας λόγω αρμοδιότητας.
− Ο εορτασμός στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Δημοτικών – Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη Δήμαρχο στις οικείες Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες .
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας
Αναστασία Χαλκιά 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: