Ηαπάντηση του Προέδρου Αρναίας στην διχαστική ανάρτηση του “Δημότης Ιερισσού”

Με αφορμή την πρόσφατη, διχαστική ανάρτηση της σελίδας facebook “Δημότης Ιερισσού” θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα ακόλουθα.

Ως #Συμβούλιο_Κοινότητας_Αρναίας για την διοργάνωση οποιασδήποτε εκδήλωσης, συμβουλευόμαστε και συνεργαζόμαστε με την Δημοτική Αρχή του δήμου μας.

Όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος μας, Στέλιος Βαλιάνος, αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στο Μαύρο Αλώνι στην Ιερισσό, χαρήκαμε πραγματικά.

Όπως επίσης χαρά μας ήταν που παρακολουθήσαμε την ιστορική σελίδα των 400 πεσόντων Ιερισσιωτών κατά την αφηγηματική παράσταση.

Διαβάστε την απάντησή μου στην ανάρτηση της σελίδας “Δημότης Ιερισσού”:

“Αγαπητέ Δημότη Ιερισσού, έχω διαβάσει αρκετές αναρτήσεις σου για να είμαι στη θέση να σου πω, ότι οι ενέργειές σου μόνο ενωτικές δεν είναι.

Το κάθε άλλο.

Παρατηρείς ότι οι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη είναι πλέον στο σύνολό τους μονιασμένοι και ενωμένοι. Και αυτό σε εξοργίζει και σου προκαλεί πανικό, γιατί το κατάφερε η Δημοτική Αρχή του Στέλιου Βαλιάνου.

Και πάνω στον πανικό σου, προσπαθώντας να επηρεάσεις όσους περισσότερους μπορείς, ψεύδεται και λασπολογείς.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Στάγειρα και στην Ιερισσό θα παρουσιαστεί απόψε και στην Αρναία, την Ιστορική Έδρα του Δήμου Αριστοτέλη.

Βέβαια το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στα Στάγειρα (και ήταν υπέροχη!) δεν σε επηρεάζει, με την Αρναία και τον Βαλιάνο έχεις εμμονή.

Για την ενημέρωση των αναγνωστών σου, η διπλή γιορτή αυτή γίνεται επί σειρά ετών και την συνδιοργανώνει η Μητρόπολη και ο Δήμος Αριστοτέλη.

Είναι διπλή εορτή καθώς γιορτάζουμε την πανήγυρη της δεύτερης ενορίας μας, του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και την Απελευθέρωση της Αρναίας από τον τουρκικό ζυγό.

Κάθε χρόνο προΐσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ. Θεόκλητος με μοναδική εξαίρεση πέρυσι, περίοδο όπου νόσησε από covid19. Να αναφέρω επίσης ότι τα μυστήρια καθώς και τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν κάθε χρόνο εκπρόσωποι της Βουλής, της Περιφέρειας, του Δήμου, των Συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου, Τοπικών Φορέων και πλήθος πιστών.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Αρναίας.

Τέλος, σας καλώ να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, όπως και εγώ έπραξα στην αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό.”

Αγαπητός Κιάτος

Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας 

Απάντηση