Ένταξης της δράση «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ) Δήμου Κασσάνδρας» στο Πράσινο Ταμείο.


Με την υπ’ αριθμ. 224.3.1/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου και κατόπιν των αναγκαίων ελέγχων πληρότητας του Φάκελου του Δήμου Κασσάνδρας εγκρίθηκε ομόφωνα η ένταξη της δράσης «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ) Δήμου Κασσάνδρας» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» 2021 Α.Π. 2: «Αστική αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου». 

Η ανάγκη αναβάθμισης του πολεοδομικού ιστού, στo πλαίσιο του υφιστάμενου πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου μας είναι ύψιστης σημασίας και βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κασσάνδρας. Η απόκτηση και κατ’ επέκταση η αξιοποίηση αυτών των χώρων θα συμβάλλει στην ορθότερη και πληρέστερη υλοποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικιστικού συνόλου και τελικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Κασσάνδρας σε κάθε οικισμό μας. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κασσάνδρας με την ένταξη της συγκεκριμένης δράσης στο Πράσινο Ταμείο επιλύει σειρά προβλημάτων, τα οποία ταλάνιζαν τους κατοίκους του δήμου τις τελευταίες δεκαετίες και προχωρά πλέον σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην ιεράρχηση και εν συνεχεία στην απόκτηση κοινωφελών – κοινόχρηστων χώρων σε κάθε οικισμό του Δήμου μας για την άμεση αξιοποίησή τους (κατασκευή σχολικών κτιρίων, πολιτιστικών κέντρων, υλοποίηση οργανωμένων χώρων αναψυχής κτλ).

Η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: