Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος, χιόνια, και στην Χαλκιδική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει από τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Νέων Μουδανιών το μεσημέρι Σαββάτου με 5,5 βαθμούς μόλις στα Μουδανιά και -0,5 στον Πολύγυρο, ενώ οι άνεμοι κάνουν την αίσθηση του κρύου πιο δυνατή, ο αέρας θα πέσει από το βράδυ και μετά.

Μέσα στην νύχτα σήμερα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά χωρίς σημασία ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σε όλη την Χαλκιδική.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι πιο κρύος από το μεσημέρι και μετά που θα εισβάλει το κυρίως σώμα της ψυχρής μάζας.

Μέσα στην νύχτα προς την Δευτέρα θα σημειωθεί το κυρίως κύμα των χιονοπτώσεων στην περιοχή μας που θα επηρεάσει το Άγιον Όρος πρωτίστως την Βορειοανατολική Χαλκιδική την Σιθωνία και την Κασσάνδρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα εντονες και λόγω τους ψύχους θα παρατηρηθούν και χιονοπτώσεις στα παραπάνω τμήματα.

Δείξτε προσοχή στις οδικές μετακινήσεις την νύχτα προς την Δευτέρα .

Δευτέρα και Τρίτη θα είναι οι πιο κρύες ημέρες με μέγιστες που δεν θα ξεπεράσουν τους -3 στα ορεινά και τους 2 με 3 στα πεδινά και παραθαλάσσια ενώ ισχυρός θα είναι ο παγετός την Τρίτη και την Τετάρτη τα ξημερώματα με ελάχιστες τοπικά κοντά στους -15 στις ευαίσθητες περιοχές Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Άγιο Πρόδρομο.

Στα νέα Μουδανιά θα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία για χιονόπτωση την νύχτα προς την Δευτέρα .

Η Δευτέρα θα έχει κατά περιόδους φαινόμενα χιονοπτώσεων στο Άγιον Όρος στην Σιθωνία και Κασσάνδρα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: