Ανεπαρκής συντονισμός / Ανεπαρκής εξυπηρέτηση από το ιατρείο Ιερισσού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥΔΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Εmail Συλλόγου: sgkgier@gmail.com ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ/ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

• Ανακοινώνουμε ως Σύλλογος και ως γονείς, ότι βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση και παραθέτουμε εντόνως την αγανάκτησής μας απέναντι σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την ιατρική κάλυψη της περιοχής μας (περιοχή προ του Άθω ) και συγκεκριμένα αγανακτισμένοι για την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ των αρμοδίων του Περιφερειακού Ιατρείου Ιερισσού και κατ΄επέκταση του Υπεύθυνου της περιοχής μας στα θέατα Υγείας καθώς και το Δήμο Αριστοτέλη .

• Συγκεκριμένα, προ μερικών εβδομάδων, με συναρμόδιους φορείς –Συλλόγους Γονέων ήλθαμε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο και Υπεύθυνο Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αριστοτέλη και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα ΄΄ διενέργεια rapid test από το Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αδαπάνως ΄΄ όπως συμβαίνει σε μαθητές που διαμένουν πλησίον του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου καθώς και γενικά θέματα πλήρης λειτουργιάς του Κέντρου Υγείας Ιερισσού.

• Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η διαβεβαίωση του Δημάρχου, ότι κατόπιν ενεργειών του, το Κέντρο Υγείας Ιερισσού έχει προμηθευτεί αρκετά rapid test και με το υπάρχον προσωπικό, αν όχι όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τουλάχιστον τις περισσότερες, θα ανταποκρινότανε στις ανάγκες διενεργείας διαγνωστικού ελέγχου σε μαθητές, τις ημέρες που ορίζονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα. Επίσης οι διευθυντές των σχολείων, όπου απαιτούνταν, θα ενημέρωναν με λίστες το Κέντρο Υγείας Ιερισσού ώστε συντονισμένα θα προσέρχονταν συγκεκριμένος αριθμός μαθητών για διενέργεια ελέγχου.

• Παρά τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις, διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε καμία συντονισμένη ενέργεια ελέγχου ή εξυπηρέτησης των μαθητών, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Αποτέλεσμα των μη συντονισμένων ενεργειών είναι :

Α) οι μαθητές να χάνουν τα μαθήματα τους, περιμένοντας εκτός της σχολικής μονάδας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες,

Β) .Να μην γίνονται δεκτοί να προσέλθουν στο σχολείο,

Γ) .Μαθητές λοιπών περιοχών, που μετακινούνται με λεωφορείο, να περιφέρονται ασκόπως χωρίς καμία επίβλεψη.

Δ) Να επιβαρύνονται με αδικαιολόγητες απουσίες.

Ε) Οι γονείς, παρά τις διαβεβαιώσεις, διαπιστώνουν ότι δεν πραγματοποιούνται οι ανωτέρω έλεγχοι και απευθυνόμενοι στο Γυμνάσιο αλλά και στο Σύλλογό μας απαιτούν εξηγήσεις για την ταλαιπωρία των ιδίων και των παιδιών τους .

Στ) Η Σχολική Μονάδα, επί εβδομάδες, δεν λειτούργει κανονικά χάνοντας μεγάλο αριθμό μαθημάτων, υποβαθμίζοντας την εκπαίδευση των παιδιών μας .

Ζ) Γενικά υπάρχει μια δυσαρέσκεια από μεγάλο αριθμό γονέων. Παραθέτοντας τα ανωτέρω, απευθυνόμαστε και διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς κάθε υπεύθυνο, ώστε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ανωτέρω καταγγελίες και να επιλυθούν άμεσα με σωστό προγραμματισμό, συνεννόηση και συντονισμό . Φτάνει πια αυτή η απραξία και απαξίωση προς του μαθητές και κατοίκους της περιοχής μας .

Όλοι είμαστε δημότες Αριστοτέλη!!!!!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και το ΔΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: