Δολοφονία Άλκη: Αυτή είναι η εγκληματική συμμορία των 12 που σκότωσε τον 19χρονο

Σοκ όμως προκαλούν τα ντοκουμέντα που βρέθηκαν στον τόπο της αγριας δολοφονιας και αποτυπώνονται στην δικογραφία. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι άφησαν πίσω τους το φονικό δρεπάνι, στυλιαρια, μαχαίρια ενω από την δικογραφία όπως θα δείτε και στο ρεπρτάζ που ακολουθει ξεκαθαρίζει ο ρόλος του καθενός εκ των συλληφθέντων στην δολοφονια. Ποιο ήταν το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, ποιος κρατούσε το μαχαίρι;

Αυτά είναι τα μέλη του τάγματος εφόδου που είχαν μοναδική αποστολή να σκορπίσουν τον τρόμο και τον θάνατο τη νύχτα της 1ης Φεβρουάριου στο Χαρίλαου. Όλοι τους οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και όσα αποκαλύπτονται μέσα από την δικογραφία της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη, σοκάρουν.

Η συμμορία των τουλάχιστον 12 ατόμων ήταν έτοιμη να σκοτώσει στο όνομα του ΠΑΟΚ οποίον άτυχο φίλαθλο του Άρη έβρισκε μπροστά της. O 19χρονος Άλκης και η παρέα του είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στο τάγμα του θανάτου πληρώνοντας το πιο βαρύ τίμημα.

Βγήκαν για να σκοτώσουν

Στην απολογία του ο 23χρονος υποστηρίζει πως όταν επέστρεψε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης αποφάσισαν κατευθυνθούν στην ευρύτερη περιοχή του Χαρίλαου για να εντοπίσουν φιλάθλους του Άρη.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως είναι ο οδηγός του πρώτου αυτοκίνητου της πομπής του θανάτου ενώ οι συγκατηγορούμενοι του ανέφεραν πως ελέγχει πλήρως τις μικρές ηλικίες των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

«Όταν φτάσαμε στον σύνδεσμο (Θύρα 4) ετέρα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Φεύγοντας λοιπόν τα τρία αυτοκίνητα ξεκινήσαμε την αναζήτηση της ομάδας των οπαδών του Άρη. Στο ύψος του γηπέδου του Άρη στρίψαμε δεξιά μέσα από στενά και φτάσαμε στην οδό Αναξίμανδρου και από εκεί κατεβήκαμε στην οδό Πλαστήρα. Στην οδό Γαζή το αυτοκίνητο μάρκας POLO αιφνίδια έστριψε αριστερά επί της οδού Γαζή. Τα άτομα που επέβαιναν στο POLΟ έδωσαν σήμα να κατέβουμε αυτό σήμαινε πως είχαν βρει τα άτομα που έψαχναν», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα της δικογραφίας έχουν καταγραφεί τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι δολοφόνοι του Άλκη. Στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή το αίμα του αδικοχαμένου Άλκη και των φίλων του αποτυπώνεται στην κάμερα της Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρίσκεται το δρεπάνι των 23 εκατοστών.

«Όταν ξεκίνησε η συμπλοκή κατέβηκαν όλοι όσοι επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο καθώς και στο δεύτερο που στάθμευσε πίσω από το δικό μου. Εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο μόνο για να δω τι συνέβαινε και ποια άτομα άτομα είχαν βρει όμως δεν είχα τραβήξει το χειρόφρενο και το αμάξι άρχισε να κατηφορίζει. Ενώ ήδη όλοι οι υπόλοιποι είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής εγώ μπήκα και τράβηξα το χειρόφρενο. Άφησα ανοιχτή την πόρτα και όταν είδα τι γινόταν στη συμπλοκή τρόμαξα», δήλωσε ο 23χρονος.

Αυτός κρατούσε το δρεπάνι

Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους αναφέρουν πως ο 21 ετών Έλληνας ήταν ο κάτοχος του φονικού δρεπανιού.

Ο ίδιος όμως ο οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ ισχυρίζεται πως δεν χτύπησε με αυτό ποτέ τον Άλκη παρα μόνο έναν φίλο του 19χρονου που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης.

Μετα την δολοφονική επίθεση ο σκληρός οπαδός του δικέφαλου του Βορρά σύμφωνα με τον 23χρονο οδηγό του λευκού αυτοκίνητου ήταν αναστατωμένος και ανήσυχος.

«Ο Ι.Κ. μπροστά σε όλους είπε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλακία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι”», δήλωσε ο 23χρονος στην απολογία του.

Δεν ήταν όμως οι μόνοι που ήταν οπλισμένοι την μοίραια νύχτα. Ένας ακόμη οπαδός του ΠΑΟΚ ήταν με μαχαίρι στην επίθεση όμως και εκείνος υποστηρίζει πως δεν επιτέθηκε στον Άλκη αλλά στους δυο φίλους και μάλιστα αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε.

Οι συλληφθέντες θα απολογούνται τμηματικά μέχρι την προσεχη Πέμπτη.

Τα ΙΧ των δραστών επέστρεψαν σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ μετά τη δολοφονία

Μαραθώνιες ήταν σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, και τα τρία αυτοκίνητα των δραστών μετά τη δολοφονία επέστρεψαν σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

megatv

Απάντηση