Μπλόκο αγροτών στην αερογέφυρα της Θέρμης

Στον κόμβο της Θέρμης έφτασαν δεκάδες τρακτέρ από περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μετά τις διαβουλεύσεις με την αστυνομία και προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενος αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, επιτράπηκε τελικά στους αγρότες να φτάσουν στον κόμβο της Θέρμης.

Για περίπου 20 λεπτά από τις 22:00 μέχρι τις 22:20 διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη καθώς οι αγρότες βγήκαν στον δρόμο στην αερογέφυρα της Θέρμης διαμαρτυρόμενοι επειδή η αστυνομία εμπόδισε τα τρακτέρ από τη Γαλάτιστα να φτάσουν στο σημείο.

Ο Κοσμάς Στεφανίδης, γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου δήλωσε: «Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, να βγούμε, να διαδηλώσουμε για τα προβλήματά μας. Η συμπεριφορά της αστυνομίας είναι απαράδεκτη. Έχουμε γεμίσει από το πρωί με κλούβες και αστυνομικά οχήματα τα χωριά μας. Από το πρωί παίζουμε “κλέφτες κι αστυνόμους” με τους αστυνομικούς. Τα τρακτέρ απ’ τη Γαλάτιστα θα φτάσουν εξαιτίας της διαμαρτυρίας, που κάναμε. Ήταν απαράδεκτο, τους καθυστερούσαν εδώ και δυόμιση-τρεις ώρες, τους καθυστερούσαν από χωριό σε χωριό και τους έκλειναν τον δρόμο. Δε θέλουμε να κάνουμε τίποτα περίεργο, να ρθούμε εδώ, να παρκάρουμε και να διαμαρτυρηθούμε. Και καλώ κι όλο τον κόσμο να μας υποστηρίξει».

Αύριο (18/2) οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και περιοχών της Χαλκιδικής σκοπεύουν να κινηθούν προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Απάντηση