Αλλάζει αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου η ώρα

Αλλάζει αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου η ώρα και οι πολίτες θα πρέπει να γυρίσουν τους δείκτες των ρολογιών τους 1 ώρα μπροστά διότι τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 σε 04:00.

Αλλαγή ώρας: Θα είναι η τελευταία φορά;

Το Συμβούλιο της ΕΕ δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τη θέση του σχετικά με το θέμα της αλλαγής ώρας.Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαρτίου 2019, η αλλαγή ώρας έπρεπε να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα,ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γινόταν την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Τα μέτρο της αλλαγής ώρας


Το βασικό πλεονέκτημα του μέτρου της αλλαγής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Και αυτό επειδή κατά τους μήνες της θερινής ώρας οι πολίτες εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: