ΔΙΕΚ Κασσάνδρας: Eνημέρωση των καταρτιζόμενων σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή.

Την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 επισκέφθηκαν το Δ.Ι.Ε.Κ. Κασσάνδρας ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τσομπάνογλου Γιώργος και η καθηγήτρια. Δημιουργικής Γραφής και υποψήφια Διδάκτορας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κα Γρομπανοπούλου Ελένη.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να υποδεχτούμε τον Καθηγητή εγνωσμένου κύρους και προσφοράς και να τον ξεναγήσουμε στην εκπαιδευτική μονάδα μας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των καταρτιζόμενων σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή. Το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής οργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επιστημονικά υπεύθυνο του Προγράμματος του Καθηγήτη κ. Κωτόπουλο δίνοντας την ευκαιρία στους έγκλειστους μαθητές να αποτυπώσουν στο χαρτί τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τη θεραπευτική δύναμη της γραφής.

Τον προσεχή Μάιο θα επισκεφτούν εκ νέου το Δ.Ι.Ε.Κ. Κασσάνδρας ή και Γρομπανοπούλου με τον Μιχολόγο και Παντελή Κατασκείνηση, ώστε να παραχθούν κείμενα από τους καταρτιζόμενους, με στόχο τη δημιουργική γραφή ως εργαλεία αυτογνωσίας

Η κα Γρομπανοπούλου, ως Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας Αριστοτέλης (ΣΕΚ.ΜΑ) πρόσφερε στο ΔΙΕΚ Κασσάνδρας ένα έγχρωμο φωτοτυπικό μηχάνημα, δωρεά του ΣΕΚΜΑ., στον οποίο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Γρομπανοπούλου για την ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία και την προσφορά της στους καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας.

Στο πλαίσιο της πρώτης γνωριμίας των καταρτιζόμενων με τη δημιουργική γραφή, το ΔΙΕΚ Κασσάνδρας προετοίμασε μια μικρή εκδήλωση, με τη στήριξη εκπαιδευτριών κι εκπαιδευτών. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας κ. Στυλιανός Κουτογλίδης και ο Αρχιφύλακας κ. Δημήτριος Νταλιάνης

Ευχαριστούμε πολύ τις εκπαιδεύτριες και Άρτεμη Μαυροφρύδη, καθηγήτρια Γαλλικών, και Ελένη Βουτσά καθηγήτρια Τουριστικών Επιχειρήσεων και κα Αφροδίτη Λιόλιου, Γεωπόνο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής για την έμπρακτη και ένθερμη υποστήριξή τους που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης

Απάντηση