Τελειώνουν τα μέτρα για την πανδημία από 1ης Μαΐου- Πότε βγάζουμε τις μάσκες

Την αναστολή των μέτρων για την πανδημία, που θα γίνουν σε δυο φάσεις, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ετσι, μετά το Πάσχα η ζωή επιστρέφει σε μια κανονικότητα, αλλά τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου που θα αρχίσουμε να μπαίνουμε ξανά σε κλειστούς χώρους και πιθανώς να επιστρέψουν, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Πάντως για τις γιορτές του Πάσχα, αν και όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες θα γίνουν παρουσία πιστών, η σύσταση είναι να κρατήσουμε τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ παραμένει η υποχρέωση για πιστοποιητικό ή τεστ, αλλά χωρίς ελέγχους…

Ο οδικός χάρτης για την άρση μέτρων

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Πλεύρη για την άρση των μέτρων:

Από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass για την είσοδό μας σε κλειστούς χώρους. Ταυτόχρονα επανέρχεται η λειτουργία όλων των κλειστών χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός. Μέχρι την 1η Ιουνίου όμως θα κρατήσουμε τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους. Από την 1η Ιουνίου και μετά θα βγάλουμε και τις μάσκες, είτε βρισκόμαστε σε εστιατόριο είτε σε εμπορικό κατάστημα, είτε στον χώρο εργασίας. Εναπόκειται στους πολίτες να επιλέξουν αν θα φορούν ή όχι μάσκες

Για τα σχολεία, τελειώνουν τα self test, αλλά ουσιαστικά η άρση του μέτρου έρχεται καθώς και τα σχολεία οδεύουν προς κλείσιμο για τις εξετάσεις και τις διακοπές.

Ετσι από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία- λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί παραμένει η υποχρέωση για rapid τεστ, αλλά περιορίζεται από 1ης Μαΐου, σε ένα τεστ την εβδομάδα.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα γίνει με τις μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί. Πιθανώς ειδικά για τα ΜΜΜ θα εξακολουθήσει να υφίσταται η υποχρέωση για χρήση μάσκες.

Πώς θα γιορτάσουμε φέτος το Πάσχα

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι εφέτος όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά μετά από την έναρξη της πανδημίας.

Σημειώνεται πάντως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός και απαιτείται εγρήγορση, έστω και αν έχουν μειωθεί αισθητά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 15.690 κρούσματα, καθώς και 64 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 356 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: