Επιστροφή στα θρανία: Τα self test φεύγουν, οι μάσκες μένουν

Με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγουν την Τρίτη σχολεία, πανεπιστήμια, ΙΕΚ και κολέγιαΜαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία χωρίς self test.

Ωστόσο, διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού και τα ξεχωριστά διαλείμματα.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, δηλαδή το κρούσμα θα παραμένει σε απομόνωση τουλάχιστον για 5 ημέρες, με ημέρα ανίχνευσης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.

Σε πτωτική τροχιά παραμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 30 θανάτους, 2.665 νέα κρούσματα κορονοϊού και 212 επαναλοιμώξεις σε 27.135 τεστ, ενώ 235 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στιγμιότυπο από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022. Τα σχολεία επαναλειτούργησαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με την εφαρμογή νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απάντηση