Κοινωνικός τουρισμός: Επιπλέον κίνητρα για διακοπές σε ευπαθείς περιοχές

Η πλατφόρμα των αιτήσεων στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που φέτος θα είναι ενισχυμένο κατά 5 εκ. ευρώ, αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, ενώ θα προβλέπει επιπλέον κίνητρα για διακοπές σε ευπαθείς περιοχές, όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία έως έξι διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον ιδιοκτήτη. Οι διακοπές με το πρόγραμμα, μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1 Αυγούστου 2022 έως 31 Ιουλίου 2023.

Στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Έβρου, η διάρκεια των διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Και φέτος, η τιμή ανά διανυκτέρευση που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στα καταλύματα τον Αύγουστο θα είναι 20% υψηλότερη, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους ξενοδόχους, δεδομένου ότι ειδικά στην παρούσα φάση, οι τιμές είναι πιο τσουχτερές, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του gov.gr και θα αφορούν δικαιούχους, παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023 του ΟΑΕΔ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: