Πλακιωτάκης: Στο Ταμείο Ανάκαμψης το λιμάνι της Αμμουλιανής (Βίντεο φώτο)

Μια ιστορική ημέρα για την Αμμουλιανή.
Υπουργός Ναυτιλίας και Δήμαρχος Αριστοτέλη ανακοίνωσαν την ένταξη του νέου λιμένα του νησιού στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ!
Σε πανηγυρικό κλίμα και εν μέσω μιας θερμής υποδοχής στον κ. Γιάννης Πλακιωτάκη Υπουργό Ναυτιλίας, οι κάτοικοι της Αμμουλιανής πληροφορήθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί, που αλλάζει την προοπτική και την αναπτυξιακή τροχιά για το μοναδικό κατοικημένο νησί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


2.000.000 ευρώ βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου Αριστοτέλη για την κατασκευή νέου επιβατικού λιμένα και καταφυγίου τουριστικών σκαφών στη θέση του σημερινού λιμανιού της Αμμουλιανής.


Οι κόποι μας δικαιώνονται μιας και η ετοιμότητα που επέδειξε σε μελέτες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας “υποχρέωσε” το Υπουργείο Ναυτιλίας να εντάξει στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα το σπουδαίο αναπτυξιακά έργο του νέου λιμένα.
Οι αδειοδοτικές διαδικασίες που εκκρεμούν οριοθετούν τη δημοπράτηση του έργου εντός του επόμενου έτους και την ολοκλήρωση του μέχρι το 2025 σύμφωνα και με τις απαιτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό γραμματέα Υπουργείο Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κουτουλάκης και στη Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου του Δήμου Αριστοτέλη για την ορθή προετοιμασία του έργου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: