ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ “Cuisinons en francais” στο ΔΙΕΚ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.

Η δράση “Cuisinons en francais” διοργανώθηκε από το Institut français de Thessalonique-Officiel (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης) και τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ – APLF-DU!» στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιείται στα πλαίσια της Γαλλοφωνίας 2022 για τη γαλλική γλώσσα και τη γαστρονομία από τους εκπαιδευμένους των ΙΕΚ και τους εκπαιδευτές Γαλλικής γλώσσας.
Οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας-CHEF παρασκεύασαν mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης που αναφέρθηκε πρώτη φορά στο βιβλίο Cuisinier François του François Pierre de La Varennein, ενώ αργότερα βελτιώθηκε από τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 18ου αιώνα.
Η όλη διαδικασία και η συνταγή βινεοσκοπήθηκε και αναρτήθηκε στη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, από το οποίο εκδόθηκε και βιβλίο των συνταγών που υλοποιήθηκαν από όλα τα ΔΙΕΚ που συμμετείχαν στη δράση.
Για μια εκπαιδευτική δομή που παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε μια ειδική , ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως είναι οι κρατούμενοι, είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή στη δράση, ως δυνατότητα και ως εμπειρία.
Το ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ είναι η μοναδική εκπαιδευτική δομή φυλακών που συμμετείχε με επιτυχία στη δράση αυτή και είναι μεγάλη μας τιμή που συνεργαστήκαμε.
Ευχαριστούμε θερμά το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική πρωτοβουλία, τον πανελλήνιο σύλλογο καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και την πρόεδρο του συλλόγου κα Στέλλα Λεονάρδου, την κα Δανάη Ιωακειμίδης και την εκπαιδεύτρια Γαλλικής γλώσσας κα Εύη Μαρανή, υπεύθυνη του προγράμματος του ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, που έδωσε όλη την ενέργειά της για να πραγματοποιηθεί η δράση.

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή μας, σεφ κ. Αθανάσιο Αναστασιάδη για το σημαντικότατο έργο του, τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – β΄ εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας Κώστα Μαναλούτσο, Διαμαντή Χατζηδιαμαντή και Παναγιώτη Λιαρμακόπουλο, για τη βοήθεια και τη στήριξη τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το ΔΙΕΚ Νέων Μουδανιών και την διεύθυνση του για τη φιλοξενία και ευελπιστούμε σε νέες, εξίσου ενδιαφέρουσες και επιτυχημένες συνεργασίες στο μέλλον.

Για το Σύλλογο Διδασκόντων του ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

                                                    Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                              ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ

Απάντηση