“Τουρισμός για όλους”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποια άλλα προγράμματα για διακοπές έρχονται

Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης σε τηλεοπτική ΕΡΤ, η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα θα αρχίσει σε λίγες ημέρες και συνέχισε λέγοντας ότι το πρόγραμμα αυτό θα ανοίξει από τις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και το επόμενο έτος. Θα μπορεί κανείς να κάνει διακοπές μέσω αυτού του προγράμματος όποτε επιθυμεί, συμπλήρωσε.

Επίσης ρωτήθηκε εάν μπορεί ο δικαιούχος του προγράμματος να κάνει διακοπές τον 15 Αύγουστο . ” Σε κάποιους προορισμούς ενδεχομένως να υπάρχει δυσκολία, ενώ σε κάποιους άλλους θα είναι πιο εύκολο”, απάντησε. Υπενθύμισε δε ότι το εν λόγω πρόγραμμα έτρεξε τα 2 προηγούμενα χρόνια, αφορά περίπου 200 χιλιάδες δικαιούχοι και ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ. Επίσης επεσήμανε ότι κάθε δικαιούχος του προγράμματος θα λάβει 150 ευρώ με την μορφή του freedom Pass.

Διακοπές: Τα δύο προγράμματα για τον τουρισμό

 Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε οτι υπάρχουν άλλα δύο προγράμματα για διακοπές.  Όπως  είπε “υπάρχει το πρόγραμμα  του υπουργείου Εργασίας, του κοινωνικού τουρισμού του οποίου ο προϋπολογισμός είναι 35 εκατ. ευρώ  και απευθύνεται σε πάνω από 200 χιλιάδες δικαιούχους. Υπάρχει και ένα τρίτο μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο είναι για διακοπές  μόνο στην Εύβοια και στη Σάμο”.Δίνεται το ποσό των 150 ευρώ  για κάθε άτομο που θα κάνει διακοπές στη Εύβοια στη Σάμο στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος , συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση