Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου ΠΕ Χαλκιδικής

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου ΠΕ Χαλκιδικής

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Πολυγύρου, η σύμβαση του έργου με τίτλο « ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2021-2022», προϋπολογισμού 1.800.000 Ευρώ.

Το έργο αυτό αποσκοπεί στο να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο, τις απαιτούμενες ανάγκες σε εργασίες σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου Π.Ε.Χ. σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και των λοιπών οδηγιών σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου της χώρας.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν είναι οι εξής:

· Η επισκευή, αναβάθμιση ή αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση νέων, όπου αυτά κρίνονται αναγκαία.

· Η επισκευή ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέων, όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα.

· Η τοποθέτηση οριοδεικτών και χιλιομετρικών δεικτών.

· Η επισκευή ή αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης και τοποθέτηση νέων όπου αυτές κρίνονται αναγκαίες.

· Η διαγράμμιση οδοστρώματος

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο κος Γιώργος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: “Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για εργασίες σήμανσης και ασφάλειας του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής. Προέχουν τα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση των διερχομένων οχημάτων, τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των τουριστών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εργασίες πρόληψης των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων.

Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι εργασίες που θα δίνουν στο Νομό μας την εικόνα ενός «νοικοκυρεμένου» Νομού, όπου οι κάτοικοί του ξέρουν να σέβονται τη δημόσια περιουσία.

Θερμή παράκληση προς νέους αλλά και μεγαλύτερους, να σέβονται τις πινακίδες σήμανσης , αλλά και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα, με αποτέλεσμα να μη καταστρέφονται τα στηθαία ασφαλείας συνεχώς.”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: