Ανακαινισμένη, με νέους οικίσκους και νέο εξοπλισμό, λειτουργεί η Ευρωκατασκήνωση ΑμεΑ «Ολυμπιάς» του Δήμου Αριστοτέλη


Με προμήθεια και εγκατάσταση νέων οικίσκων αξίας 36.000 ευρώ και αφού ολοκληρώθηκε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών ανακαίνισης, η Ευρωκατασκήνωση ΑμεΑ «Ολυμπιάς», του Δήμου Αριστοτέλη, λειτουργεί φέτος για τέσσερις (4) κατασκηνωτικές περιόδους, σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, ενταγμένη όπως πάντα στο Κρατικό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων.
Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε, αξιοποιώντας πόρους σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην προμήθεια τριών  νέων μεγάλων οικίσκων εξωτερικού χώρου που διαθέτουν όλες τις ανέσεις και βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της φιλοξενίας των κατασκηνωτών. Με τους νέους οικίσκους και τους τέσσερις που είχε προμηθευτεί πέρυσι ο Δήμος αξιοποιώντας πόρους του ιδίου προγράμματος έχει αλλάξει συνολικά το επίπεδο παροχής υπηρεσιών  φιλοξενίας.
Μετά την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, με πολλή αγάπη και μεράκι ολοκληρώσαμε μια σειρά από δράσεις και εργασίες όπως ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου, ο καθαρισμός του καναλιού απορροής των ομβρίων υδάτων, η απεντόμωση και φιδοαπώθηση, το στήσιμο των σκηνών και η προμήθεια των απαραίτητων υλικών, ο έλεγχος της γεώτρησης και του Βιολογικού, η αναγόμωση των πυροσβεστήρων και ο έλεγχος του συστήματος πυρόσβεσης, ο καθαρισμός και η διαμόρφωση της παραλίας, ο έλεγχος και η συντήρηση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, η ανάθεση της προμήθειας ειδών αρτοποιείου, κρεοπωλείου, οπωροπωλείου και παντοπωλείου, υλικών καθαριότητας, φαρμάκων, κλπ. Επιπρόσθετα υλοποιήθηκαν: η προσθήκη νέων κρεβατιών σε όλους τους οικίσκους, δενδροφύτευση, εγκατάσταση νέων κλιματιστικών σωμάτων, εγκατάσταση νέου ποτιστικού συστήματος, η προσθήκη μεγάλης τέντας στο εστιατόριο, η συντήρηση και ελαιοχρωματισμός του υπαίθριου αμφιθεάτρου και η συντήρηση των μεταλλικών τμημάτων στο κεντρικό κιόσκι.
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η οργάνωση της υπηρεσίας πιστής τήρησης και εφαρμογής όλων των μέτρων και πρωτοκόλλων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Η κατασκήνωση για την εφετινή χρονιά λειτουργεί σε τέσσερεις  κατασκηνωτικές περιόδους των 10  ημερών, φιλοξενώντας κατασκηνωτές ΑμεΑ με ισάριθμους συνοδούς. Αύριο Κυριακή 24 Ιουλίου καταφθάνει το 2ο  γκρουπ κατασκηνωτών, που επιλέγονται μέσω φορέων-μελών  της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και συγκεκριμένα από την Εταιρεία  Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), το Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συμμετέχουν και μεμονωμένοι κατασκηνωτές από τον Δήμο Αριστοτέλη και από άλλες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος σημείωσε σχετικά, εξής:
«Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της παιδικής εξοχής-κατασκήνωσης ΑμεΑ του Δήμου Αριστοτέλη στην Ολυμπιάδα, καθώς δεν το βλέπουμε απλώς ως μια “πρεσβεία” για το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου, αλλά και επειδή θεωρούμε χρέος μας να περιβάλλουμε με αγάπη τους κατασκηνωτές ΑμεΑ, και να να παρέχουμε πραγματικές στιγμές ξεγνοιασιάς στην κατασκήνωση, με τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε πείσμα των δυσκολιών που επιβαρύνονται από καθυστερήσεις στην έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, εξαιτίας της πανδημίας.

Απάντηση