Συντριβή αεροσκάφους Αντόνοφ στην Καβάλα 

Βλάβη στον κινητήρα υπέστη το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Καβάλα. Κλιμάκιο πυροτεχνουργών κλήθηκε για να ελέγξει την επικινδυνότητα του φορτίου. Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δύο πυροσβέστες. Μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή

Οκτώ άνθρωποι επέβαιναν στο ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ, που μετέφερε «επικίνδυνα υλικά», σύμφωνα με την πυροσβεστική, και κατέπεσε ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

Λόγω της συντριβής προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται σε ύφεση χωρίς κίνδυνο αναζωπύρωσης, ενώ ακολούθησε σειρά εκρήξεων, πυκνό σύννεφο καπνού και έντονη μυρωδιά καμένου. Δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Flightradar24, πρόκειται για μεταγωγικό An-12BK της Meridian Air Cargo (MEM3032) που είχε απογειωθεί από τη Νις της Σερβίας με προορισμό το Αμάν της Ιορδανίας.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως ο πιλότος ζήτησε, ανοιχτά του Αγίου Όρους, να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση λόγω προβλήματος στον τέταρτο κινητήρα, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετέφερε προϊόντα και ότι έκανε αναστροφή περίπου στα μισά της διαδρομής πάνω από το Αιγαίο προς την Καβάλα

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής δήλωσε πως ερευνώνται οι πληροφορίες ότι υπήρχαν πυρομαχικά στο αεροσκάφος προσθέτοντας ότι αναμένεται ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να ελέγξει το φορτίο. 

Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα προσέγγισαν το σημείο, το οποίο έχει αποκλείσει η αστυνομία. Δυνάμεις της 2ης και της 4ης ΕΜΑΚ κατευθύνθηκαν επίσης εκεί, προκειμένου να συνδράμουν τους 15 πυροσβέστες.

Όμως, στη συνέχεια το αρχηγείο της Πυροσβεστικής ζήτησε την άμεση απόσυρση όλων των δυνάμεων της πυροσβεστικής, καθώς δεν είναι γνωστή η τοξικότητα του φορτίου.

https://d-34299839911517074494.ampproject.net/2206221455000/frame.html

Πηγές προσκείμενες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναφέρουν ότι η ΥΠΑ αναμένει σχέδιο πτήσης από την αντίστοιχη υπηρεσία της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ουκρανική αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις τσάρτερ σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ για την παράδοση «επείγοντος φορτίου».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: