Όταν η Καραϊβική “υποκλίνεται” στη Χαλκιδική

Όπως είναι γνωστό, ιδιαίτερα στους Βορειοελλαδίτες, «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Όταν γνωρίσεις τη Διάπορο, θα σταματήσεις να έχεις τις παραμικρές ενστάσεις σχετικά με το κατά πόσο αυτή η φράση έχει βάση.

Αν φέτος έχεις βάλει στόχο να «σαρώσεις» τη Χαλκιδική ή γενικότερα τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, βάλε στο νου σου να συναντήσεις το εξωτικό αυτό νησί, το οποίο λίγοι γνωρίζουν έστω και ονομαστικά και ακόμα λιγότεροι έχουν επισκεφτεί.

Η Διάπορος είναι ένα μικροσκοπικό νησάκι της Χαλκιδικής που φημίζεται για τα διαυγή, τυρκουάζ νερά του και τις απίστευτες εικόνες που χαρίζει στους παραθεριστές, κάθε εποχή του χρόνου. Αγαπημένο στοιχείο που θα εκτιμήσουν μόνο εκείνοι που έχουν πρόβλημα με τις παγωμένες θάλασσες, είναι πως τα νερά της είναι πάντα ζεστά και το νησί σχεδόν ποτέ δεν χτυπιέται από μελτέμια, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μπάνιο και βουτιές και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Το νησί περιβάλλεται από έναν ύφαλο, ο οποίος έχει έντονη υποθαλάσσια ζωή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μαζί σου μάσκα και αναπνευστήρα, για να κάνεις τη δική σου εξερεύνηση.

Αρκεί μια φορά να κολυμπήσεις στα εξωτικά νερά του νησιού, για να το συγκρίνεις με την απαράμιλλη ομορφιά των παραλιών της Καραϊβικής, καθώς το όλο σκηνικό δεν θυμίζει παραλία, αλλά μια ατελείωτη φυσική πισίνα 800 μέτρων. Πανύψηλα, πυκνά πεύκα καλύπτουν ολόκληρο το νησί και κάποιες φορές φτάνουν τόσο κοντά στην αμμουδιά, που από μακριά μοιάζουν να καταλήγουν μέσα στη θάλασσα και να της χαρίζουν το ιδιαίτερο χρώμα της.

Πώς να βρεθείς στην «Καραϊβική» της Βόρειας Ελλάδας

Η Διάπορος είναι μικρή -μια σταλιά για να ακριβολογούμε- και αν και ακατοίκητη, διαθέτει λιγοστές εξοχικές κατοικίες τις οποίες μπορείς να νοικιάσεις για ένα ή περισσότερα βράδια. Η πρόσβαση γίνεται από τη Βουρβουρού (χωριό στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής που απέχει 10 χιλιόμετρα από την Σιθωνία), με βαρκούλα. Πρόσβαση με το αυτοκίνητο δεν υπάρχει, για αυτό και το νησί δεν έχει χάσει ακόμη τη μαγεία του.

Η ενοικίαση της βάρκας έχει πολύ μικρό κόστος και με τον τρόπο αυτό θα λάβεις όλες τις πληροφορίες που πρέπει να έχεις για την εξόρμησή σου. Η βάρκα θα έχει ενσωματωμένο ψυγειάκι για να διατηρήσεις κρύα τα νερά και τα σνακ σου, ενώ η ενοικίαση συνήθως γίνεται με την ημέρα.

Αν λοιπόν βρεθείς στη Χαλκιδική φέτος το καλοκαίρι, μη χάσεις την ευκαιρία για μπάνιο στο μικρό αυτό νησάκι που μοιάζει να είναι βγαλμένο από την πιο εξωτική καρτ ποστάλ. Ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν θα συναντήσεις πολυκοσμία και θα έχεις την ευκαιρία να βουτήξεις σε ζεστά, παραμυθένια νερά σχεδόν μόνος σου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: