«ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ, ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΚΔΑΠ»

Για άλλη μια χρονιά περίπου 60.000 παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ, παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβασή παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022-2023 προκηρύσσεται με αυξημένο προϋπολογισμό.

Όπως συμβαίνει και στη Χαλκιδική η μη ορθολογική κατανομή θέσεων ανάλογα με τις ανάγκες των γεωγραφικών περιοχών οδηγεί σε σοβαρές απώλειες. Ειδικά μάλιστα αν συνυπολογίσει κανείς τις παραμέτρους του ζητήματος αυτού, όπως για παράδειγμα ότι τα ΚΔΑΠ θα μείνουν με εκατοντάδες κενές θέσεις και με άμεσο αντίκτυπο στα τμήματα που θα συσταθούν και άρα στις θέσεις εργασίας του προσωπικού, μπορούμε να φανταστούμε πως θα κινηθεί το ντόμινο των εξελίξεων. 

Ο αποκλεισμός των δεκάδων χιλιάδων παιδιών πανελλαδικά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά καταργεί το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες δομές σύγχρονης παιδαγωγικής φροντίδας και αγωγής, επιφέροντας ταυτόχρονα πολυεπίπεδα ζητήματα. Ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του κινήματος ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: