Στρατηγός Φράγκος: Ερχόμαστε!!.. Οι Ε.Δ., όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Αν. Μεσόγειο..(βίντεο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος στην εκπομπή “Καλημέρα” με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην διμερή Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 12» μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, στην οποία έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα η Κύπρος, οι ΗΠΑ και για πρώτη φορά η Σαουδική Αραβία.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Η Άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 12» είπε ο Στρατηγός ότι αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών Χωρών, καθώς και στην διεξαγωγή επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό επίπεδο και σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών, ενισχύοντας τον ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Αίγυπτος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής ως πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας.

Τόνισε την σημασία που έχει η παρουσία της χώρας μας στην Αν. Μεσόγειο απορρίπτοντας την επιθετική ρητορική της Τουρκίας «θα έρθουμε ένα βράδυ» λέγοντας χαρακτηριστικά ” Τους περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και χθες”,σχολιάζοντας έτσι τις απειλές που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία.

Χαρακτηριστικά δήλωσε «Την νύχτα την αντιμετωπίσουμε καλύτερα από ότι την ημέρα, διότι έχει παραδοση ο ελληνικός στρατός να ενεργεί κατά τη νύχτα»

Μάλιστα, ο κ. Φράγκος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την αποτρεπτική δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «αν μας άφηναν, θα είχαμε καταστρέψει το τουρκικό ναυτικό».

Συγκεκριμένα είπε πως «είχαμε τη δυνατότητα να δώσουμε την άμεση απάντηση στην Τουρκία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στις προηγούμενες κρίσεις, εάν μας το επέτρεπαν, δεν θα υπήρχε σήμερα τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Αυτό για να ξεκαθαρίσει στον κόσμο ότι προχωρώντας στα εξοπλιστικά συστήματα, εκείνο το οποίο απομένει είναι να συνεχίσουμε να τονώνουμε και το φρόνημα των Ελλήνων, να ενημερώνουμε και τη διεθνή κοινότητα και τα θεσμικά όργανα.»

 Συνέχισε λέγοντας πως εάν απαιτηθεί να επικαλεστούμε για μια χώρα η οποία μας απειλεί με casus belli, ακόμα και το άρθρο 4 του ΝΑΤΟ.

Πρέπει συνεχώς να τους καταγγέλλουμε στους διεθνείς οργανισμούς, όπως στα Ηνωμένα Έθνη και από την άλλη πλευρά να προετοιμαζόμαστε.

 Επεσήμανε την πολύ έντονη πλέον διπλωματική δραστηριότητα που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια σε αντίθεση με την τάση του κατευνασμού που είχε επικρατήσει. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν ήδη πάρει τις απαντήσεις τους και στην Ουάσιγκτον και στα Ηνωμένα Έθνη και στην Πράγα και όπου αλλού απαιτηθεί και από τα χείλη του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και με την προσφατη ενέργεια του ΥΠ/ΕΞ κυρίου Δένδια απέδειξε ότι δεν ανεχόμαστε κυβερνήσεις οι οποίες έχουν προσωρινό χαρακτήρα δεν μπορεί να υπογράφει συνθήκες κάτι για το οποίο εργαστήκαμε και αποτελεί την κατάρριψη και έμπρακτη ακύρωση του τουρκολιβυκού συμφώνου.

Εκτίμησε ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στα Νότια της Κρήτης, της Ρόδου και στο Καστελόριζο και συνέχισε πως λέγοντας “πως είμαστε ισχυροί, μπορούμε να το κάνουμε, να μην έχει καμιά αμφιβολία ο Ελληνικός λαός. Άλλωστε όπως είπε δεν απαιτείται να πάρουμε άδεια από κάποιον και κανένα casus belli δεν μπορεί να μας κάνει κράτος περιορισμένης, όχι μόνο ισχύος, αλλά και κρατικής οντότητος. 

Τέλος διερωτήθηκε εάν είναι δυνατόν αυτή «αυτοκρατορία» να χρησιμοποιεί το μέγιστο χριστιανικό ναό, όπως είναι η Αγιά Σοφιά, για να κάνουν την προσευχή τους. Δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν στη ζωή τους;; Είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση