ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΜΕ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος με εκπροσώπους εποχικών Πυροσβεστών της Χαλκιδικής στην οποία τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα συνολικά αλλά και τους συμβασιούχους-εποχικούς πυροσβέστες ειδικότερα.
Κατά τη συνάντηση οι εποχικοί πυροσβέστες ανέφεραν στον Βουλευτή, πως έληξε μια ακόμα επιτυχής αντιπυρική περίοδος και μετέφεραν τα αιτήματα του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π.) όπου μεταξύ άλλων τόνισαν, ότι υπάρχουν κενά σε μόνιμες οργανικές θέσεις σε επίπεδο Π.Ε. Χαλκιδικής, αλλά και Πανελλαδικά καθώς έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 2012.
Ο κ. Πάνας από την πλευρά του δήλωσε, πως τα αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών της Χαλκιδικής είναι δίκαια, ενώ έπειτα από τη συνάντηση κινήθηκε άμεσα κοινοβουλευτικά καταθέτοντας στον αρμόδιο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Αναφορά ζητώντας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια νέα προκήρυξη με όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και με υπερ-μοριοδότηση των Εποχικών Πυροσβεστών στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι ανεξαιρέτως οι Εποχικοί Πυροσβέστες κάθε ηλικίας, ενώ σημειώνουν, πως είναι απαραίτητη η κατάρτιση πίνακα επιλαχόντων».

Το ακριβές κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του κ.Πάνα έχει ως εξής :

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
17-11-2022
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς το Προεδρείο της Βουλής
Για τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη Χρήστο.
ΘΕΜΑ : « Πρόσληψη Προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα».
Κύριε Υπουργέ
Σας προωθώ την με αριθμό πρωτοκόλλου: 458/26/09/2022 ανακοίνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π. με την οποία αιτούνται πρόσληψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι παρά τις αυξημένες απαιτήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό υπάρχουν κενά, που πρέπει να καλυφθούν από πυροσβέστες που θα εργάζονται και θα εκπαιδεύονται 12 μήνες το χρόνο.
Μεταξύ άλλων τονίζουν, πως πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια νέα προκήρυξη με όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και με υπερ-μοριοδότηση των Εποχικών Πυροσβεστών στην οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι ανεξαιρέτως οι Εποχικοί Πυροσβέστες κάθε ηλικίας, ενώ σημειώνουν, πως είναι απαραίτητη η κατάρτιση πίνακα επιλαχόντων.
Παρακαλούμε άμεσα για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, και να μας ενημερώσετε για αυτές.
Οι αναφέροντες Βουλευτές

Πάνας Απόστολος

                                                            Αντωνίου Τόνια 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: