ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΧΑΝΙΩΤΗΣ

Απάντηση έλαβε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής κ.Πάνας Απόστολος, από  Υπουργείο  Εσωτερικών, έπειτα  από την κοινοβουλευτική παρέμβασή του, για την ολοκλήρωση της διαδικασία κατασκευής ισόπεδου κόμβου στη Χανιώτη.

Πιο αναλυτικά,  στην Απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει, πως  παράλληλα με την διαδικασία των μελετών, συντάχθηκε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής» και «Δήμου Κασσάνδρας» για την υλοποίηση του έργου: «Κατασκευή ισόπεδου κόμβου Χανιώτης». Με την με αριθμό 236/2022 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κασσάνδρας (ΑΔΑ: 66ΦΝΩΕΘ-Α0Ζ) εγκρίθηκε το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης. Κατόπιν αυτού διαβιβάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Π.Κ.Μ. και αναμένεται η απόφαση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται, πως η Π.Ε. Χαλκιδικής με τη σειρά της, διαβίβασε στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για έγκριση, τονίζοντας πως μετά την έγκριση της και τον απαιτούμενο έλεγχο νομιμότητας, θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Κασσάνδρας, βάσει της οποίας ο Δήμος θα προχωρήσει στην δημοπράτηση και τη συμβασιοποίηση του έργου.

Ο κ.Πάνας τόνισε: «Στην Απάντησή του το Υπουργείο στην κοινοβουλευτική μου παρέμβαση, παρότι δεν δίνει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου, αναφέρει, ότι γίνονται ενέργειες για την δημοπράτηση και συμβασιοποίηση του έργου. Εξακολουθώ να παρακολουθώ κάθε βήμα της εξέλιξης του έργου και να βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό να μετέχω σε κάθε προσπάθεια, για κατασκευαστεί οριστικά ο ισόπεδος κόμβος στη Χανιώτη».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: