Αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένονται μειώσεις σε βενζίνη και diesel κίνησης

Ανοδική είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης το τελευταίο διάστημα, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι η ανοδική πορεία μπορεί σύντομα να φτάσει το 1,30 ευρώ το λίτρο.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σήμερα οφείλεται στις μειώσεις των κρατικών επιδοτήσεων στην αντλία και στα διυλιστήρια που παύουν να παρέχουν επιδότηση 3,75 ευρώ ανά λίτρο.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου μειώνονται, γεγονός που είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο στην ελληνική αγορά.

Οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 6 με 8 λεπτά το λίτρο την επόμενη εβδομάδα. Δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ισχύει και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά 9% την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους.

Αυτή η είδηση ​​σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου υποδηλώνει ότι οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πιθανό να ακολουθούν τους κανόνες της αγοράς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές στα πρατήρια καυσίμων.

Το ευρώ αξίζει 1,0644 δολάρια έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, όπως ήταν πριν από λίγες ημέρες.

Οι αναλυτές λένε ότι η τιμή του πετρελαίου Brent θα μπορούσε να ανέβει ξανά εάν δεν υπάρξουν περιορισμοί στην αγορά πετρελαίου και ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί σχετικά γρήγορα εάν η ζήτηση για πετρέλαιο παραμείνει ισχυρή.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές για το επίδομα θέρμανσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του επιδόματος για τη θέρμανση του σπιτιού σας, της χρήσης του επιδόματος για τη θέρμανση του χώρου εργασίας σας και της χρήσης του επιδόματος για τη θέρμανση του οχήματός σας.

Υπάρχει ακόμη χρόνος για την αίτηση για επίδομα θέρμανσης και τα στοιχεία της πλατφόρμας MyHeating της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι υπάρχει ακόμη μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 13 Ιανουαρίου.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα οι αιτήσεις για βοήθημα θέρμανσης είχαν φτάσει τις 1.206.162, ενώ λίγο πριν τα Χριστούγεννα έγιναν οι πρώτες πληρωμές σε 842.397 νοικοκυριά που έλαβαν επίδομα θέρμανσης 190 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία, υπάρχουν περισσότερα από 350.000 νοικοκυριά που περιμένουν να λάβουν το επίδομα. Οι πληρωμές για το επίδομα θα συνεχιστούν σε τρεις γύρους, με τον τελευταίο γύρο να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2023.

Χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή των επιδομάτων θέρμανσης έχει το υπουργείο Οικονομικών, με την επόμενη δόση να λήγει σύντομα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: