Κοπή πίτας Κέντρου Πρόληψης «ΠΝΟΗ»

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Παρασκευή 3/2/2023 το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ».

Στη σεμνή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του , παραβρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Η Πρόεδρος της «ΠΝΟΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αναφέρθηκε στις δράσεις του κέντρου την προηγούμενη χρονιά και ανέπτυξε το πλέγμα των νέων δράσεων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν το 2023. Όπως εξήγησε αξιοποιώντας τους περιορισμένους πόρους, που κυρίως προέρχονται από την Τοπική αυτοδιοίκηση, τα στελέχη του Κέντρου και το Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθούν όσο μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και να βρεθούν κοντά στην τοπική μας κοινωνία, στηρίζοντας τα παιδιά, τους εφήβους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Το 2022 υλοποιήθηκαν 24 ομιλίες σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας,10 ομάδες για γονείς, 43 δράσεις στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκ των οποίων 32 ήταν  εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια σε και 11 παιδαγωγικές συναντήσεις, 4 εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια σε επαγγελματίες υγείας ( ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς). Βιωματικές παρεμβάσεις σε 28 ομάδες /τμήματα  μαθητών ( συνολικής διάρκειας 15 ωρών για κάθε ομάδα ) εκ των οποίων δύο στην πρωτοβάθμια και 26 στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το Κέντρο, υποδέχθηκε 92 αιτήματα βοήθειας και παρείχε υπηρεσίες Συμβουλευτικής που αφορούσαν εξάρτηση από ουσίες και τεχνολογία ( διαδίκτυο κ.λ.π), βία , ψυχικά προβλήματα και 3  συναντήσεις της Ομάδας Δικτύωσης (το επιστημονικό προσωπικό των  ψυχοκοινωνικών δομών του Νομού μας).

Ταυτόχρονα  η Πρόεδρος, εξήρε την προσπάθειά , το ζήλο και την αγάπη με την οποία εργάζονται συστηματικά, η Επιστημονικά Υπεύθυνη και το υπόλοιπο προσωπικό πετυχαίνοντας τους στόχους τους.

Τέλος υπενθύμισε ότι το Κέντρο Πρόληψης «ΠΝΟΗ» συνεχίζει και δέχεται τα αιτήματα Σχολείων και Συλλόγων προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις και το 2023.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας και μέλος του Δ.Σ., π. Αντώνιος Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και μέλος του Δ.Σ., Γρηγόριος Τάσιου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κασσάνδρας μέλος του Δ.Σ., Αστέριος Κατσάνης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλης, Νικόλαος Αυγερινός, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Βαρβάρα Μαυροφρύδη, η εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, Αντιγόνη Πουργιαζίδου και φίλοι του Κέντρου.

Κέντρο Πρόληψης

Ν. Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ»

Απάντηση