Ονοματοδοσία οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη στο Στρατώνι του Δήμου Αριστοτέλη

Ομόφωνη απόφαση υπέρ της αλλαγής ονομασίας της οδού «Σχολείου» της Κοινότητας Στρατωνίου Χαλκιδικής σε οδό «Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη», έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, στην τελευταία του συνεδρίαση, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου.
Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης Μποδοσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929 και ήταν γιος του Ιορδάνη Αθανασιάδη. Ο θείος του, Πρόδρομος Αθανασιάδης ή Μποδοσάκης, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες βιομήχανους και δημιούργησε το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο οποίο άφησε όλη την περιουσία του.
Το ίδρυμα Μποδοσάκη που ως κοινωφελής οργανισμός ιδρύθηκε με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του Πρόδρομου Μποδοσάκη-Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία, συνεχίζει με διαφάνεια και αξιοπιστία να χρηματοδοτεί και να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που σχετίζονται με την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών έχοντας διαθέσει μέχρι σήμερα, περισσότερα από 450 εκατομμύρια ευρώ για την επίτευξη των σκοπών του.
Ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, μετά τον θάνατο του θείου του έγινε μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ουσιαστικά ανέλαβε τη διοίκηση των εταιρειών του, ενώ ως γενικός διευθυντής της «ΑΕΕΧΠ & Λ», έγινε και ο ισχυρός άνδρας της θυγατρικής «Μεταλλεία Κασσάνδρας» με επίκεντρο το Στρατώνι, μέχρι τη δολοφονία του από την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Έχουν περάσει 35 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Αλέκου Αθανασιάδη, ενός ευεργέτη, της Ελλάδας γενικότερα και της Χαλκιδικής ειδικότερα. Η ομόφωνή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία της οδού Αλέξανδρου Αθανασιάδη Μποδοσάκη, εδράζεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια ισχυρή και σημαντική προσωπικότητα, που ως εργοδότης ήταν πάντα προσιτός και δίπλα στους εργαζόμενους, ενώ είχε μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινότητα του Στρατωνίου, καθώς με ενέργειές του δρομολογήθηκαν σημαντικά έργα στην κοινότητα. Ο Δήμος Αριστοτέλη, με αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής, εκπληρώνει ένα παλαιό χρέος στη μνήμη ενός ανθρώπου, επιχειρηματία και ευεργέτη που συνδέθηκε άρρηκτα με την ιστορία και την πρόοδο της περιοχής μας.»

Απάντηση