Συντήρηση και βελτίωση της ποιότητας του δικτύου ηλεκτροφωτισμού

•             Έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.560.664,00

•             Μειώνονται οι δαπάνες λειτουργίας και συντήρησης – Εξοικονομούνται πόροι

Κασσάνδρα, Tρίτη 4 Απριλίου 2023– Ένα μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.560.664,00 ευρώ βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης στον δήμο Κασσάνδρας και αφορά στη συντήρηση και βελτίωση της ποιότητας του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Η χρηματοδότηση του έργου κρίθηκε αναγκαία βάσει μελέτης που συντάχτηκε από το 2020 και αποτύπωνε λεπτομερώς τα προβλήματα του υφιστάμενο δικτύου και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε οικισμό του δήμου. Αντικαθίστανται οι λαμπτήρες με νέους τύπου led ενώ παράλληλα επεκτείνεται το δίκτυο και κατασκευάζεται νέο, σε σημεία που ο φωτισμός χαρακτηρίστηκε ανεπαρκής.

Η πρωτοβουλία για την προμήθεια και την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικότερου εξοπλισμού στον οδοφωτισμό έχει ως απώτερο σκοπό, την εξοικονόμηση πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης και τη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού.

«Το νέο ολοκληρωμένο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο μας αποτελεί μέρος της δέσμευσης της διοίκησής μας για την Κασσάνδρα της σύγχρονης εποχής. Δουλεύουμε συστηματικά ώστε να φωτίσουμε επαρκώς και σωστά τους οικισμούς μας, με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο και τη φυσική υπόσταση του τόπου μας. Νέοι λαμπτήρες led, επαρκής οδοφωτισμός και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες όταν μετακινούνται», αναφέρει σε δήλωσή της η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Απάντηση