Χαλκιδική: Σε πλειστηριασμό ξενοδοχείο αξίας 13.400.000 ευρώ για χρέη 36.366 €

Απίστευτο και όμως πραγματικό… Ξενοδοχείο υπό κατασκευή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 13,4 εκατ. ευρώ για οφειλή 36.366 ευρώ!

Παρόλο που μοιάζει παράδοξο, όπως προκύπτει από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών eauction.gr,  ο πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαΐου και αφορά στην εταιρεία Στεφάνια ΑΞΕΤΕ, που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 και εδώ και χρόνια έχει υπό κατασκευή μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή του δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Στη διάρκεια των ετών που μεσολάβησαν η εταιρεία αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα με συνέπεια να μην αποπερατωθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο όπως προκύπτει από τις σχετικές φωτογραφίες αποτελούσε ένα μεγαλόπνοο project.

Επισπεύδων του πλειστηριασμού εμφανίζεται αλλοδαπός, για ένα έργο για το οποίο όπως προκύπτει υπάρχει μία σειρά από σοβαρά βάρη που το «στοιχειώνουν».

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Πρόκειται για μια έκταση 80.183,76 τ.μ. στη θέση «Γυαλί» της κτηματικής περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης του δήμου Κασσάνδρας που προέρχεται από τη συνένωση μικρότερων όμορων αγροτεμαχίων, από την οποία 12.019 τ.μ. παραχωρήθηκαν προς τον δήμο Παλλήνης. Έτσι στα υπόλοιπα 68.164 τ.μ. αναπτύσσεται ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 201 δωματίων και 498 κλινών, το οποίο όμως δεν είναι αποπερατωμένο, αλλά ημιτελές.

Ειδικότερα, με βάση οικοδομική άδεια του 2008, έχει κατασκευαστεί στο δυτικό τμήμα τού όλου γηπέδου ξενοδοχειακό συγκρότημα 153 δωματίων και 372 κλινών. Στο δεύτερο στάδιο προς αποπεράτωση της ξενοδοχειακής μονάδας περιλαμβάνεται η υπόλοιπη ανάπτυξη έως τις 498 κλίνες στο ανατολικό τμήμα του αγροτεμαχίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ξενοδοχειακό συγκρότημα κουβαλάει και πολλά «βάρη». Συγκεκριμένα, κατά της εταιρείας «Στεφανία ΑΞΕΤΕ» υπάρχουν 11 προσημειώσεις συνολικού ύψους 33,1 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής, καθώς και άλλες τέσσερις προσημειώσεις υπέρ εταιρειών και ιδιωτών για μικρότερα ποσά.

ektaktanea.gr

Απάντηση